Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τρεις Έλληνες θα τιμηθούν με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις Έλληνες θα βραβευθούν, μεταξύ άλλων, στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στις 8 Νοεμβρίου, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στο Βατικανό.



Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της ιατρικής επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, θα βραβευθεί με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, ο καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός. Ο οικουμενικός Έλληνας γιατρός είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Coeurs pour tous» στην Ελβετία (Καρδιές για όλους), και χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία.

Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών θα απονεμηθεί στον αρχιμανδρίτη & διδάκτορα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Απόστολο Καβαλιώτη για τις εκπαιδευτικές του μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

Δίπλωμα «αξίας» θα λάβει ο οικονομολόγος και ιδιωτικός αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης για την μεγάλη του συμβολή στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή του.

Τα φετινά Βραβεία για την εκδήλωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φιλοτέχνησε ο Έλληνας γλύπτης Γιάννης Μπάρδης. Την ελληνική αποστολή ντύνει η εταιρία υψηλής ραπτικής “Αρσινόη της Θράκης” σε σχέδια Κατερίνας Σαακίδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει η σολίστ του ακορντεόν και μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.