Ήθελε να πληρώσει λιγότερα χρήματα και έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία.
Σε οδοντιατρείο γειτονικού βαλκανικού κράτους πήγε πριν λίγες μέρες μια 14χρονη από την Κοζάνη, προκειμένου να κάνει εξαγωγή δοντιού. Δεν περίμενε όμως ότι μετά από αυτή την επίσκεψη θα κατέληγε στην εντατική, με τη ζωή της να κινδυνεύει.
Μετά την επέμβαση η ανήλικη είχε ακατάσχετη αιμορραγία, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της σύμφωνα με το kozanilife.
Η 14χρονη διέφυγε τον κίνδυνο και σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του οδοντιατρικού Συλλόγου Βασίλη Καραγιαννίδη υπάρχουν σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.
«Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας» είπε.
Ο κ.Καραγιαννίδης ανέφερε περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται όχι μόνο στην περιοχή της Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου ο κόσμος καταφεύγει στις γειτονικές Βαλκανικές Χώρες αναζητώντας φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να διερευνά όμως την προσωπική του ασφάλεια.
«Πρίν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κ.Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο. Δυστυχώς μετά από ενάμισυ μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο»
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του του οδοντιατρικού Συλλόγου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας στην Κοζάνη, λόγω της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.
Αναφορικά με το περιστατικό της 14χρονης ο κ. Καραγιαννίδης είπε ότι δεν υπήρχε παθολογικό αίτιο για την ακατάσχετη αιμορραγία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε και από Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου. Βέβαια, όπως είπε, ακόμα και παθολογικός παράγοντας να υπήρχε, ο κάθε οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία.
«Αλίμονο στον οδοντίατρο που πάει να κάνει εξαγωγή και δεν παίρνει ιστορικό ενδοκαρδίτιδας, ηπατικό, νεφρικό, ενδοκρινικό, οστεοπόρωσης και γενικότερα αν παίρνει ο ασθενής οποιαδήποτε αγωγή» πρόσθεσε.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.