Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κρατά φυλακισμένη την ανάπηρη σύζυγό του επί 12 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αγόρασε από δουλέμπορους πριν 12 χρόνια και από τότε την κρατά κλειδωμένη. Ο λόγος για έναν οικοδόμο από την Κίνα, ο οποίος σήμερα ζητά βοήθεια προκειμένου να κάνει πιο άνετη τη φυλακή της νοητικά άρρωστης "γυναίκας" του και να της αγοράσει φάρμακα.



Και το φοβερό είναι ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να τον στηρίζουν .

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o 64χρονος Luo Jindong γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια και από πολύ μικρή ηλικία ανέλαβε την ευθύνη για την ανατροφή των μικρότερων αδελφών του. Αυτό τον έκανε πολύ σκληρό και δεν του άφησε το περιθώριο χρόνου για να βρει μια σύζυγο προκειμένου να φτιάξει τη δική του οικογένεια.



Στην ηλικία των 50, όταν οι συγγενείς του αποκαταστάθηκαν και ήταν ευτυχισμένοι, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κάνει τίποτα για τον εαυτό του εκτός του ότι είχε βάλει στην άκρη κάποια χρήματα. Το 2000 αποφάσισε λοιπόν να δώσει αυτές τις οικονομίες για να αγοράσει από δουλεμπόρους μια σύζυγο. Την παντρεύτηκε και η γυναίκα ένα χρόνο μετά έμεινε έγκυος φέρνοντας στη ζωή το γιο που πάντα ήθελε. Δεν γνώριζε ποια ήταν η γυναίκα και ο ίδιος σήμερα αναφέρει ότι ποτέ δεν ρώτησε το όνομά της. Ήταν απλώς η σύζυγός του και αργότερα η μητέρα του παιδιού του.

Ο 64χρονος αποκαλύπτει ότι η μητέρα του την είχε υπό στενή επιτήρηση κρατώντας τη γυναίκα μέσα στο σπίτι όταν εκείνος έλειπε, προκειμένου να μην νιώσει ποτέ την ανάγκη να αποκτήσει... όνομα.

Όμως ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου τους, η σύζυγός του άρχισε να υποφέρει από νοητικά προβλήματα και έγινε επιθετική, χτυπώντας ακόμα και την πεθερά της.

Τότε -το 2002-ήταν που αποφάσισε να την κλειδώσει σε ένα μικρό δωμάτιο.Μέχρι σήμερα, η γυναίκα παραμένει εκεί, στο κλουβί της.



"Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Δεν είχα χρήματα για την θεραπεία της και είχα πολύ λίγα για να επισκευάσω το σπίτι. Έπρεπε να δουλεύω κάθε μέρα για να ζήσω την οικογένειά μου και ήθελα ο γιος μου να νιώθει ότι η μητέρα του βρίσκεται δίπλα του. Την αγαπούσα πολύ. Εάν υπήρχε άλλος τρόπος, δεν θα την κλείδωνα για τόσο μεγάλο διάστημα. Της μαγείρευα κάθε μέρα, πριν πάω στη δουλειά και φρόντιζα να κάνει μπάνιο συχνά όμως δεν είχα χρήματα για να την πάω στο νοσοκομείο" δηλώνει.

Τώρα, ο άνδρας ζητά οικονομική βοήθεια για να φτιάξει τη ζωή του καθώς όπως λέει δεν αντέχει άλλο λόγω ηλικίας να δουλεύει στις οικοδομές και θέλει να εξασφαλισει στο γιο του ένα καλύτερο μέλλον.

Πριν από μερικά χρόνια η μητέρα του Luo Jindong πέθανε και ο 13χρονος γιος του, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος άριστος μαθητής, αποβλήθηκε επειδή τσακώθηκε με έναν συμμαθητή του.

Ο 64χρονος κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει τον οβολό του προκειμένου να τον βοηθήσει να επισκευάσει το σπίτι του, το οποίο είναι- όπως τονίζει- έτοιμο να καταρρεύσει και να παρέχει ιατρική βοήθεια προς τη σύζυγό του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.