Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οδηγίες για τη λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί την ευθύνη έχουν Διευθυντής ή υποδιευθυντής.

Εγκύκλιο για τη λειτουργία των 757 βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αναρτήσει η ΔΔΕ Φλώρινας καλούνται οι προϊστάμενοι των ΔΔΕ εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικοί στη διάθεση να τους διαθέσουν στις Σχολικές Βιβλιοθήκες.

Παράλληλα οι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που διαθέτουν μία από τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ, να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν από δύο (2) έως έξι (6) ώρες την εβδομάδα (κατανεμημένες, όσο είναι εφικτό, σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης), με το να προτείνουν στο σύλλογο διδασκόντων έναν (1) ή δύο (2) κατάλληλους μόνιμους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για συμπλήρωση ωραρίου και κατά προτεραιότητα τον εκπαιδευτικό ο οποίος υπηρέτησε ως υπεύθυνος σε Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ και υπηρετεί στο σχολείο τους.

Το Υπουργείο τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα έχει η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών με μαθήματα πρώτης και δεύτερης ανάθεσης της ειδικότητάς τους.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί εκπαιδευτικός σύμφωνα με τα παραπάνω, η Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ θα πρέπει να λειτουργεί, με ευθύνη του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας, τουλάχιστον δύο (2) ώρες την εβδομάδα.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Σχολικές Βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μονάδας και εξυπηρετούν τη σχολική κοινότητα σε πολλαπλό επίπεδο, είτε με την αρωγή στην πραγματοποίηση των ερευνητικών εργασιών, είτε με το να παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις σε κάθε γνωστικό πεδίο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.