Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Παραμύθι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης για παιδιά με προβλήματα όρασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε γραφή Μπράιγ το μετέτρεψε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με στόχο να μπορεί να διαβαστεί και από άτομα με προβλήματα όρασης -καθώς το ποσοστό των παιδιών με αναπηρίες που κακοποιούνται είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τετραπλάσιο- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μετέτρεψε σε γραφή Μπράιγ παραμύθι κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης που διοργάνωσε το μεσημέρι για τη δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» - τίτλος που προήλθε από το γεγονός ότι, στατιστικά διαπιστώθηκε πως ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Αφού ενημερωθήκαμε για τη δράση από την συντονίστρια της εκστρατείας στην Ελλάδα, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, ο καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και η υποψήφια διδάκτωρ, Μαριαλένα Μπαρούτη, μετέτρεψαν το παραμύθι της εκστρατείας, «Η Κίκο και το χέρι», σε γραφή Μπράιγ» ανέφερε ο κ. Ζαπράνης.

«Το σημαντικό είναι» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος, «ότι σε Μπράιγ είναι ακόμα και οι εικόνες του παραμυθιού ενώ στόχος μας είναι, να μεταφρασθεί σε Μπράιγ και για άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, τώρα που έχουμε δημιουργήσει τις μήτρες για τις εικόνες».

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που συμμετέχει στην ενεργό και οργανωμένη δράση κατά του φαινομένου που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα, επικαλούμενη στοιχεία που αναφέρουν ότι 16% των παιδιών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Παρέμβαση στην ημερίδα έκανε και η ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ματίνα Γαβριήλογλου η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014, έκανε 64 επιτόπιες παρεμβάσεις πανελλαδικά για παιδιά δημοτικού ή μικρότερης ηλικίας που υφίστανται κακοποίηση. Για «κατάσταση που έχει ξεφύγει» έκανε λόγο ο αστυνομικός και επί έξι χρόνια προϊστάμενος στο Τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παπαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

«Οι γονείς αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους που «σερφάρουν» απροστάτευτα στο διαδίκτυο» εξήγησε, τονίζοντας ότι η υπηρεσία του, το συγκεκριμένο διάστημα που υπηρετούσε, είχε ασχοληθεί με 120 υποθέσεις διακίνησης παιδικής πορνογραφίας τις οποίες εξακρίβωσαν μετά από επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.