Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Πόσο κοστίζουν στο πορτοφόλι σας οι εξαρτήσεις;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπολογίστε τα ευρώ που θα κερδίζατε αν κόβατε το κάπνισμα ή το αλκοόλ.

Όλοι έχουμε τις (κακές) μας συνήθειες: Είτε αυτό είναι το αλκοόλ, τα τσιγάρα, ή ακόμη και τα αναψυκτικά, όλοι έχουμε κάποια συνήθεια που δεν μπορούμε ακριβώς να εγκαταλείψουμε, αλλά σίγουρα θα έπρεπε.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πόσα χρήματα θα μπορούσατε να είχατε σώσει αν κόβατε για παράδειγμα τη νικοτίνη; Ή πόσες θερμίδες θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει αν δεν πίνατε ξανά κάποιο από τα αγαπημένα σας αναψυκτικά; Τώρα μπορείτε να μάθετε πόσο κοστίζουν οι εξαρτήσεις σας χάρη στο παρακάτω βίντεο.

Αν είστε από τους τύπους που καταναλώνουν τη μια μπίρα μετά την άλλη, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Ο μέσος φοιτητής πίνει κατά μέσο όρο 500 μπύρες ανά έτος, δηλαδή λαμβάνει 77.000 θερμίδες. Αν κρατάτε σκορ, θα χρειαστούν 26 μαραθώνιοι για να κάψει όλες αυτές τις θερμίδες. Κόβοντας το αλκοόλ από τη ζωή σας, θα σας εξοικονομήσει περίπου 600 ευρώ (η έρευνα έγινε με δολάρια).

Αν πάλι πείτε αντίο στα τσιγάρα για ένα έτος, μπορεί να σώσετε τους πνεύμονές σας από την καταστροφική «μανία» 3.650 τσιγάρων. Στη περίπτωση που μειώσετε την κατανάλωση σε μισό πακέτο την ημέρα, θα εξοικονομήσετε πάνω από 800 ευρώ ετησίως.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.