Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Νέο πρόγραμμα στον χώρο της εκπαίδευσης από τα παιδικά χωριά SOS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η στήριξη περισσότερων παιδιών και οικογενειών.

Λίγους μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου προγράμματος στο χώρο της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, τα Παιδικά Χωριά SOS παρουσίασαν σήμερα τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας που λειτούργησε το Σωματείο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος σε πληρέστερη ανάπτυξη, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που έχει δημιουργήσει η κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς επίσης τη στήριξη περισσότερων παιδιών και οικογενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών των Παιδικών Χωριών SOS, μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε 66% αύξηση του αριθμού των παιδιών που έλαβαν μαθησιακή υποστήριξη από τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω των έξι Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, πάνω από 90% των παιδιών που έλαβαν μαθησιακή υποστήριξη ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σχολικές εξετάσεις. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία τα Παιδικά Χωριά SOS στρέφουν την προσοχή τους στις εκπαιδευτικές ανάγκες που αναδεικνύονται λόγω της κρίσης, εγκαινιάζοντας σε πλήρη ανάπτυξη τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κύριος στόχος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας που δημιουργήθηκε στη συμπρωτεύουσα είναι να προσφέρει στα παιδιά του Δήμου Θεσσαλονίκης μαθησιακή υποστήριξη για την κάλυψη των απαιτήσεων του καθημερινού τους σχολικού προγράμματος, καθώς και δημιουργική απασχόληση, με δράσεις προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας. Παράλληλα, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παρέχει στους γονείς ουσιαστική στήριξη στην εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου μέσω συμβουλευτικής, καθώς και στην εύρεση εργασίας, εξασφαλίζοντας για εκείνους σημαντικό «ωφέλιμο» χρόνο.

Στο Κέντρο συμμετέχουν παιδιά 11 - 15 ετών, τα οποία προέρχονται από οικογένειες που κατοικούν σε όμορες περιοχές του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS και ανήκουν στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Για την ένταξη ενός παιδιού στο πρόγραμμα συνυπολογίζονται ακόμα κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση - μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες, γονείς με σοβαρή σωματική αναπηρία, κτλ. Το Κέντρο λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα, σε οκτάωρη βάση.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά τον περασμένο Μάρτιο, με την οικονομική ενίσχυση της Henkel. Κατά την πιλοτική του λειτουργία το Κέντρο κάλυψε τις ανάγκες 89 παιδιών, παρέχοντας υποστήριξη κυρίως στα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, των φιλολογικών, των αρχαίων ελληνικών και των αγγλικών. Η λειτουργία του θα συνεχίσει διευρυμένη κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, με στόχο την υποστήριξη 160 παιδιών, καθώς και την κάλυψη σε σταθερή βάση μαθημάτων όπως τα νέα ελληνικά, η έκθεση και η ιστορία. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε πιλοτικά Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στην Αλεξανδρούπολη, που κάλυψε τις ανάγκες 58 παιδιών, το οποίο θα συνεχίσει τη λειτουργία του σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο την υποστήριξη 90 παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Ιωάννα Καρμίρη, τηλ.: 2310 233692, fax: 2310 233693, e-mail: sosthessaloniki@sos-villages.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.