Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Δεν την θέλουν για υπουργό Υγείας επειδή είναι υπέρβαρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις προκαλεί στο Βέλγιο η τοποθέτηση της Maggie De Block στη θέση της υπουργού Υγείας.

Οι επικριτές της την κατηγορούν ότι δεν είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο πόστο επειδή είναι υπέρβαρη, καθώς ζυγίζει πάνω από 127 κιλά. Κι αυτό γιατί μεταξύ των αρμοδιοτήτων του εκάστοτε υπουργού Υγείας είναι και η πρόληψη και η αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας."Πρόκειται για κάποιο αστείο" λένε εκείνοι που διαφωνούν με το διορισμό της, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί καλό παράδειγμα.

Η 52χρονος πολιτικός είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Βέλγιο και παλαιότερα το όνομά της ακουγόταν ακόμα και για πρωθυπουργός της χώρας. Ασκούσε μάλιστα το επάγγελμα του γιατρού για περισσότερα από 25 χρόνια, συνεπώς γνωρίζει αρκετά περί του θέματος. Ωστόσο, θεωρήθηκε επιλογή "έκπληξη" για το υπουργείο Υγείας στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μεταξύ όσων αντιδρούν είναι ο ανταποκριτής του βελγικού τηλεοπτικού σταθμού VRT στην Ουάσινγκτον Tom van de Weghe, ο οποίος σε ένα tweet του αμφισβήτησε το κατά πόσο θα είναι "αξιόπιστη" για τη θέση αυτή.

Ένα τηλεοπτικός σταθμός της Ολλανδίας την παρομοίασε με μια υπερμεγέθη φιγούρα που απεικονίζεται σε πίνακα του Ρούμπενς και ανέφερε ότι η εμφανής της παχυσαρκία θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια...

Η Maggie De Block είχε διατελέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση του Βελγίου υπουργός Μετανάστευσης και θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένη στη χώρα της επειδή κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των αιτήσεων για ασύλο σχεδόν στο μισό.

"Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, όμως πρέπει να κοιτάζουμε και το 'περιεχόμενο' όχι μόνο το περιτύλιγμα", είχε δηλώσει η ίδια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.