Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Το γκρέιπφρουτ σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φυσική βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορείτε να τρώτε αυτό που θέλετε, αλλά να μην «αποθηκεύετε» όλες τις θερμίδες που περιέχει;

Ερευνητές από τις ΗΠΑ βρήκαν, ότι ο χυμός του γκρέιπφρουτ μειώνει τη συνολική ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνει κανείς από ένα λιπαρό γεύμα κατά ένα πέμπτο, καθώς επίσης και ότι βοηθά ακόμη και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια, ωστόσο τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και στους ανθρώπους.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας βασίζονται σε ελεγχόμενα πειράματα» δήλωσε στη MailOnline ο καθηγητής Joseph Napoli από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η «δίαιτα του γκρέιπφρουτ», ή όπως αλλιώς ονομάζεται «η δίαιτα του Χόλιγουντ» χρονολογείται πίσω στο 1930 και από τότε έχει υιοθετηθεί από πολλές διασημότητες, όπως η γνωστή τραγουδίστρια Kylie Minogue.

Σύμφωνα με αυτή, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τρώει γκρέιπφρουτ, ή να πίνει το χυμό του, με κάθε γεύμα που προσλαμβάνει, προκειμένου να μειώσει το συνολικό αριθμό των θερμίδων που «αποθηκεύονται» στον οργανισμό του.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι όσα από τα ποντίκια που έτρωγαν λιπαρές τροφές για χρονικό διάστημα τριών μηνών έπιναν χυμό από γκρέιπφρουτ, πήραν 18% λιγότερο βάρος, σε σχέση με εκείνα που τους έδιναν μόνο νερό.

Επιπλέον, εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης- παρότι κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων και ακολουθούσαν την ίδια σωματική δραστηριότητα με εκείνα που έπιναν νερό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE, ο χυμός από γκρέιπφρουτ βρέθηκε ότι μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο της ινσουλίνης, όπως ένα κοινό φάρμακο για το διαβήτη.

Οι ερευνητές, ωστόσο, τονίζουν ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες και σε ανθρώπους για να διαπιστωθεί αν όντως τα γκρέιπφρουτ μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να καταπολεμήσουν την επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη, που επικρατεί σε πολλές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.