Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εγκύκλιος ΙΚΑ: Λειτουργία υγειονομικών επιτροπών Κ.Ε.Π.Α

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΙΚΑ -ΕΤΑΜ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αρμόδιος Δαβάκη Ε.
Ταχ. Δ/νση Αγίου Κων/νου 8
Τ.Κ. 10241 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο 210 5215388
FAX 210 5229066
e-mail diefanap@ika.gr

Αθήνα , 10-3-2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ Π51/ 7
ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (υπόψιν ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ)

ΘΕΜΑ: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α.»

Στο πλαίσιο αλλαγής λειτουργίας των Μ.Υ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ., υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. ανήκει στον Διοικητικό Διευθυντή, και ως εκ τούτου στην παρούσα φάση καθώς διανύουμε μεταβατικό στάδιο και με δεδομένο το εξαιρετικά δύσκολο και κατεπείγον έργο που καλούμεθα να διαχειριστούμε και να εξασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή διενέργεια των Υ.Ε. ΚΕ.Π.Α. που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του πολίτη και το δημόσιο συμφέρον. Συνεπώς οι Διοικητικοί Διευθυντές των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , θα πρέπει να επικοινωνήσουν

άμεσα τηλεφωνικώς ή εγγράφως με τους Διευθυντές των ΠΕ.Δ.Ι. (Περ. Δ/νσεις Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) της περιφέρειας τους προκειμένου να συνεννοηθούν, και να τους παραδοθούν κλειδιά των αιθουσών απο τις Τοπικές Μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να διενεργούνται απρόσκοπτα οι συνεδριάσεις των Υ.Ε.

Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι:

• θα πρέπει να αναρτηθούν ανακοινώσεις σε ευδιάκριτο σημείο σύμφωνα με το περιεχόμενο των οποίων, οι πολίτες καθώς και ιατροί του Ειδικού Σώματος που προσέρχονται να μπορούν να βρούν το σημείο διενέργειας της Υ.Ε. (όροφος, αρ.γραφείου, τύπος επιτροπής, αντίγραφο πινακίου με τα ονόματα των εξεταζόμενων).

• Να ειδοποιούνται εγκαίρως οι συμμετέχοντες ιατροί τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την συνεδρίαση (λίστα με τα τηλέφωνα εστάλει με το Γ32/23/14-2-2014 έγγραφό μας)

• Σε περίπτωση που αρνούνται οι ιατροί να συμμετέχουν για οποιονδήποτε λόγο και υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης τους από ιατρούς του Ειδικού Σώματος της ευρύτερης περιοχής σας να αποστέλλεται ΦΑΞ προς ενημέρωση στην Διεύθυνση Αναπηρίας (2105215347) είτε να μας ενημερώνετε για την αδυναμία αντικατάστασης εκ μέρους σας ούτως ώστε να μεριμνήσουμε δεόντως .

• Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση αντικατάστασης ιατρών οι γραμματείς θα πρέπει αμμελητί να προβαίνουν σε ηλεκτρονική καταχώρηση των νέων δεδομένων, προκειμένου να απεικονίζεται η σωστή σύνθεση της επιτροπής συστημικά , καθόσον η πληρωμή των ιατρών πλέον πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και τα στοιχεία αντλούνται από το ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

• Η πληρωμή των Γραμματέων που συμμετέχουν στις Υ.Ε., καθώς και των ιατρών που συντάσσουν Εισηγητική Έκθεση σε κατ'οίκον περιστατικά συνεχίζει να πραγματοποιείται μέσω του Οικονομικού Τμήματος των Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ανήκουν τα ΚΕ.Π.Α. (ν.3863/2010 και ν.4144/2013).

• Κάθε φαινόμενο που παρατηρείται και άπτεται της λειτουργίας των Υ.Ε. ΚΕ.Π.Α. όπως επανειλημμένη άρνηση ορισμένων ιατρών του Ειδικού Σώματος να συμμετέχουν στις Υ.Ε., κλπ θα πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως η Διεύθυνση Αναπηρίας και I.E.

• Συνημμένα σας αποστέλλουμε φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ιατροί του Ειδικού Σώματος που προσέρχονται στο ΚΕΠΑ της περιοχής σας (εάν δεν την έχουν ήδη συμπληρώσει) και να αποσταλεί συμπληρωμένη στην Διεύθυνση.

Τέλος, σας βεβαιώνουμε ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των πολλών λειτουργικών προβλημάτων που υπάρχουν, καθώς και του μεγάλου όγκου εργασίας που έχετε επωμιστεί πλην όμως καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τον εξορθολογισμό και την επιτυχία του συλλογικού έργου που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας.

Είμαστε στην διάθεσή σας, για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση, καθ'όσον πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την αγαστή συνεργασία θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ I.E.

ΕΛΕΝΗ Σ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


Η εγκύκλιος υπάρχει κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.