Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Με χαμηλή ζήτηση ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πωλείται στο 1,04 ευρώ το λίτρο, στο 1,1 στην περιφέρεια.

Με μειωμένες τιμές, χωρίς προβλήματα και με χαμηλή ζήτηση, ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Οι τιμές ξεκινούν από 1,04 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,28 ευρώ που ήταν η τιμή κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι και 1,26 ευρώ στη λήξη, τον Απρίλιο του 2014.

Στην περιφέρεια η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 1,1 ευρώ, ενώ για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι 35 λεπτά χαμηλότερη. Ξεκινά δηλαδή από το επίπεδο των 70 λεπτών. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση του σχετικού επιδόματος θα «ανοίξει» στο Taxisnet τις προσεχείς ημέρες.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι οι αιτίες για την υποχώρηση των τιμών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά παρέμεινε περιορισμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που παραμένουν καλές, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν ενδεχομένως περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.