Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Επιτυχημένο το άνοιγμα των σχολείων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δερμεντζόπουλος: Παρά τα δημοσιονομικά θέματα καλύφθηκε μεγάλο ποσοστό των κενών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κέρδισε το μεγάλο στοίχημα του επιτυχούς ανοίγματος των σχολείων σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού κ. Δερμεντζόπουλου.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι δεν υπήρξε σχολείο που να μην έγινε αγιασμός, ενώ πραγματοποιήθηκε εγκαίρως και η αποστολή των συγγραμμάτων. «Πράγματα που σε μια οποιαδήποτε πολιτεία θα φάνταζαν αυτονόητα, εδώ τα κάναμε πολεμώντας τη μάχη του αυτονόητου. Κι αυτή τη μάχη θέλω να πιστεύω ότι την έχουμε κερδίσει», τόνισε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά το θέμα των ελλείψεων του εκπαιδευτικού προσωπικού ο κ. Δερμεντζόπουλος υποστήριξε ότι έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με αναπληρωτές «μια διαδικασία που ακόμα τρέχει κι εξελίσσεται, λαμβανομένων υπ' όψιν όλων των προβλημάτων που έχουμε ως χώρα, ως υπουργείο ειδικότερα, στα θέματα τα δημοσιονομικά», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Βαρύτητα θα δώσει το υπουργείο Παιδείας στα πρότυπα-πειραματικά σχολεία όπως προκύπτει από δηλώσεις του κ. Δερμεντζόπουλου.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι η πολιτική θέλει να δώσει «βαρύτητα στην επέκταση του θεσμού των πρότυπων-πειραματικών σχολείων.

«Ένας θεσμός που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αποτελέσει την “ατμομηχανή” της εκπαίδευσης τα επόμενα χρόνια. Τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία, μαζί με τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά αποτελούν μιας άλλης μορφής αναβαθμισμένη Παιδεία, που πρέπει να στοχεύουμε όλοι μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.