Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Το γκρέιπφρουτ βοηθά στο αδυνάτισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο χυμός μειώνει τις θερμίδες.

Έρευνα αποδεικνύει ότι αν πίνουμε γκρέιπφρουτ όταν καταναλώνουμε παχυντικά φαγητά μειώνεται κατά 1/5 το βάρος που θα πάρουμε.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο χυμός του γκρέιπφρουτ είναι ευεργετικός για την υγεία και ότι με τη βοήθειά του μπορούμε ακόμα και να ελέγξουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα χωρίς να έχουμε ανάγκη από φάρμακα. Έτσι, οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να το συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Τελευταίες έρευνες έδειξαν μάλιστα ότι ποντίκια που κατανάλωναν παχυντικά φαγητά και έπιναν ταυτόχρονα χυμό γκρέιπφρουτ έπαιρναν 18% λιγότερο βάρος από όσα δεν έπιναν ταυτόχρονα τον ευεργετικό χυμό ενώ ακολουθούσαν όμως τις ίδιες διατροφικές συνήθειες.

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ είναι γνωστή εδώ και χρόνια, από το 1930 ακόμα, και έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές, μεταξύ άλλων και τη διάσημη κομψή τραγουδίστρια Kylie Minogue, και υποστηρίζει ότι αν πίνουμε γκρέιπφρουτ με τα γεύματα μειώνονται οι θερμίδες που παίρνουμε τελικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια τάιζαν ποντίκια με παχυντικά φαγητά και βρήκαν ότι μετά από 3 μήνες όσα έπιναν παράλληλα γκρέιπφρουτ είχαν πάρει 18% λιγότερο βάρος από ότι όσα έτρωγαν ακριβώς το ίδιο, έκαναν ακριβώς την ίδια ποσότητα σωματικής άσκησης αλλά έπιναν σκέτο νερό. Επίσης, αυτά που έπιναν γκρέιπφρουτ είχαν καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.