Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τους πληγέντες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους ενός εκατ. ευρώ για την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την νεροποντή της περασμένης Πέμπτης αναμένεται να ανάψει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, θα δοθούν άμεσα 587 ευρώ για την κάλυψη βιοτικών αναγκών, ενώ, σε δεύτερη φάση, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση από 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ, με κριτήρια τον αριθμό μελών της οικογένειας, το βαθμό των ζημιών και το εμβαδόν της κατοικίας.

Οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την πυροσβεστική υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

Προϋποθέσεις

Για να λάβουν οι πληγέντες το επίδομα των 586,94 ευρώ, απαιτείται:

- Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στο δήμο.

- Βεβαίωση πυροσβεστικής, έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός.

- Αίτημα του δήμου προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για το συνολικό εκτιμώμενο ποσό που θα απαιτηθεί, (βάσει των αιτήσεων και των καταγραφών που πραγματοποιούνται) για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

- Η καταβολή του συνόλου της προβλεπόμενης ενίσχυσης σε κάθε δικαιούχο, εφόσον πληρούνται όλες οι λοιπές προϋποθέσεις.

Τα κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος των 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ είναι:

- Ο αριθμός μελών οικογένειας

- Ο βαθμός ζημιών (Α, Β, Γ κατηγορία ζημιών)

- Μέγεθος κατοικίας (μικρότερο των 50 τ.μ., 50-80 τ.μ., μεγαλύτερο των 80 τ.μ.)

Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες, ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη.

Στην περίπτωση, όμως, της ενοικιαζόμενης ή παραχωρημένης κατοικίας, το 25% της αποζημίωσης που αφορά την επισκευή της κατοικίας, αποδίδεται στο μισθωτή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την επισκευή της κατοικίας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η εξής:

- Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στο δήμο.

- Εξέταση των αιτημάτων από την τριμελή επιτροπή που συγκροτεί ο δήμος.

- Αίτημα του δήμου προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για το συνολικό εκτιμώμενο ποσό που θα απαιτηθεί, (βάσει των αιτήσεων και των καταγραφών που πραγματοποιούνται) για την οικονομική ενίσχυση, την αποκατάσταση κατοικιών και οικοσκευής.

- Καταβολή του συνόλου της προβλεπόμενης ενίσχυσης σε κάθε δικαιούχο με βάση την απόφαση της τριμελούς επιτροπής, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.