Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Το Σώμα σου μιλάει - Άκουσέ το»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις ρευματικές παθήσεις.
«Το Σώμα σου μιλάει - Άκουσέ το». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλήνιας ενημερωτικής εκστρατείας για τις Ρευματικές Παθήσεις και για τον ρόλο του ρευματολόγου, που ξεκίνησε η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ).

Στόχος είναι η ενημέρωση του κόσμου για το πλήθος των ρευματικών παθήσεων, πέραν της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (όπως Σκληρόδερμα – Συστηματικός Ερυθυματώδης Λύκος κ.ά.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΡΕ, στην Ελλάδα ζουν περίπου 70.000-100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, με το 25% να σταματά να εργάζεται μέσα σε πέντε χρόνια. Το κόστος των δαπανών για την αρθρίτιδα ξεπερνά το 6,5% της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας έχει υψηλό άμεσο και έμμεσο κόστος. Μελέτες έχουν δείξει πως, το 30% των πασχόντων από αρθρίτιδα διστάζει να αναφέρει την πάθηση στους συναδέλφους και τους εργοδότες του, επειδή φοβάται ότι θα στοχοποιηθεί και θα χάσει τη δουλειά του.

Η ενημέρωση αφορά κυρίως άτομα ηλικίας 35-55 ετών. Βασικός λόγος αυτής της επιλογής είναι ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, βάσει διεθνών και εθνικών ερευνών, αποτελεί την πιο ενεργή στη χρήση του Διαδικτύου και άλλων επικοινωνιακών μέσων. Παράλληλα τα άτομα αυτής της ομάδας έχουν στη φροντίδα τους άλλα άτομα μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας (ηλικιωμένους γονείς ή μικρά παιδιά). Φυσικά ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και σε άτομα άνω των 55 χρόνων, που επίσης πρέπει να μάθουν πληροφορίες για τις ρευματικές παθήσεις. Η ΕΡΕ έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα (www.tosomasoumilaei.gr) η οποία λειτουργεί ως ενημερωτικό portal.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.