Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτές του Προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αργότερο το Νοέμβριο του 2014 θα πραγματοποιηθεί νέα χρηματοδότηση.

Απλήρωτοι είναι πολλοί εκπαιδευτές του Προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα…» και για το λόγο αυτό κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το Υπουργείο απάντησε ότι έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013 ενώ ολοκληρώνεται η αποπληρωμή των Υπευθύνων Εκπαίδευσης για το ίδιο διάστημα.

Ωστόσο για να μπορέσει το πρόγραμμα να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες αλλά και στις οικονομικές υποχρεώσεις του 2014, απαιτείται η καταβολή νέας χρηματοδότησης η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2014.

Στην απάντηση επισημαίνεται ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις ανωτέρω αυξημένες ανάγκες του προγράμματος προχωρώντας σε έγκριση προχρηματοδότησης ύψους 400.000 ευρώ.

Σχετικά με την ασφάλιση το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτές και οι υπεύθυνοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Όσον αφορά το θέμα της επιλεκτικής εξόφλησης των υπευθύνων εκπαίδευσης ο Υφυπουργός κ. Στύλιος επισημαίνει ότι η πληρωμή των Υπευθύνων Εκπαίδευσης πραγματοποιείται ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση των τμημάτων μάθησης και αφού οι υπεύθυνοι στείλουν όλα τα παραδοτέα έγγραφα.

Ακολουθεί ο διοικητικός έλεγχος από την Κεντρική ομάδα έργου του προγράμματος και εφόσον διαπιστωθεί η νομιμότητα, η πληρότητα και η ορθότητά τους, οι διαχειριστές του έργου προχωρούν στην έγκριση της δαπάνης και στην αποπληρωμή τους.

Σε αντίθετη περίπτωση καθυστερεί η αποπληρωμή ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν υπάρξουν λάθη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.