Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η σπάνια οχιά της Μήλου στο Discovery Channel

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σπάνια οχιά της Μήλου κέντρισε το ενδιαφέρον του διάσημου παραγωγού και παρουσιαστή ντοκιμαντέρ άγριας ζωής Nigel Marven.

Ο Nigel Marven βρέθηκε στο νησί στις 14 Σεπτεμβρίου για τις ανάγκες γυρισμάτων ντοκιμαντέρ που προετοιμάζει και θα περιλαμβάνει το σπάνιο είδος Οχιάς (Macroviperaschweizeri).

Τα ντοκιμαντέρ του Nigel Marven είναι ευρέως γνωστά και έχουν φιλοξενηθεί στο BBC, Animal Planet, Discovery Channel κτλ.

Ο NigelMarven επισκέφθηκε τον βιότοπο της Οχιάς στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 στην Δυτική Μήλο μαζί με τον καμεραμάν Michael Hutchinson και οδηγό την Κέλλυ Κωστούλια, δασοπόνος και διαχειρίστρια φυσικού περιβάλλοντος, όπου περπατώντας το μονοπάτι της ''Αρκεύθου'', εντόπισαν και κινηματογράφησαν ένα δείγμα αυτού του σπάνιου είδους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη οχιά ήταν αρκετά συνεργάσιμη και υπομονετική.



Μοναδικό είδος στον κόσμο η οχιά της Μήλου

Η Οχιά της Μήλου είναι ένα είδος μοναδικό στον κόσμο το οποίο ζει και αναπαράγεται στη Μήλο, Σίφνο, Κίμωλο και Πολύαιγο των Κυκλάδων. Τα συγκεκριμένα νησιά αποκόπηκαν από την κεντρική Ελλάδα πριν 4.000.000 χρόνια και έτσι η Οχιά της Μήλου διαχωρίστηκε από τις υπόλοιπες καθώς ακολούθησε διαφορετικό μονοπάτι εξέλιξης.

Βασική διαφορά της από τα υπόλοιπα είδη Οχιάς είναι ότι είναι ωοτόκα. Σήμερα δυστυχώς απειλείται με εξαφάνιση λόγω υποβάθμισης του βιοτόπου της, παράνομης συλλογής της, θνησιμότητάς της στους δρόμους και απευθείας θανάτωσής της.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.