Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε παγκόσμια κλίμακα για το κλίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθούν 2.600 διαδηλώσεις σε 159 χώρες.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνονται στη Μελβούρνη και άλλα μέρη της Αυστραλίας για να απαιτήσουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή, ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας διαδηλώσεων πριν από την ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

Η διαδήλωση στη Μελβούρνη – μια από τις από τις 2.600 διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σε 159 χώρες - αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Οι διοργανωτές είπαν ότι αναμένουν σχετικές εκδηλώσεις στο Κάιρνς όπου συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών των G20 στη Καμπέρα, το Σίδνεϊ το Περθ και το Ντάργουιν.

Η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει την κύρια πορεία, η οποία έχει χαρακτηριστεί η «μεγαλύτερη κλιματική πορεία στην ιστορία». Διαδηλώσεις θα γίνουν στο Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο

Οι διαδηλώσεις των πολιτών για το κλίμα έρχονται δύο ημέρες πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που συγκαλείται από το Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι-μουν και στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες του κόσμου με στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα είναι μεταξύ των 120 ηγετών που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής. Ακτιβιστές έχουν επικρίνει πάντως τους ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας για την αποστολή αντιπροσώπων στη σύνοδο, αλλά και για τις πολιτικές που ακολουθούν στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.