Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τρόποι για να γίνετε η... φίρμα του γραφείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς να κάνετε να σας συμπαθήσει από το αφεντικό μέχρι τον... κλητήρα.

Ποιος δε θα ήθελε να είναι αρεστός, ειδικά στον χώρο εργασίας του! Το να κερδίσεις την εύνοια του αφεντικού μέχρι αυτή των συναδέλφων σου, είναι ευσεβής πόθος για αρκετούς. Αυτό σίγουρα, σε πολλές περιπτώσεις, θα τονώσει την καριέρα και φυσικά την αυτοπεποίθηση.

Η Jane Anderson, εξπέρ στη στρατηγική μάρκετινγκ, εξηγεί το κλειδί της επιτυχίας: «Κάντε λιγότερα για εσάς και περισσότερα για εκείνους»

Ιδού πέντε τρόποι για γίνετε αρεστοί:

Κάντε ερωτήσεις
Οι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους - αυτή είναι άλλωστε η ανθρώπινη φύση. Χρησιμοποιήστε αυτό το γεγονός προς όφελός σας με ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή, τα έργα και τα συμφέροντα τους.

Μοιράστε φιλοφρονήσεις
Πάντα να ψάχνετε για θετικά κομπλιμέντα που μπορείτε να κάνετε στους συναδέλφους ή το αφεντικό σας, ειδικά εάν εκείνοι περνούν μια δύσκολη μέρα.

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος
Διαβάζοντας την κατάσταση πριν από την έναρξη μιας συνομιλίας είναι το κλειδί για να την κατευθύνετε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάντε επαφή με τα μάτια
«Η άμεση επαφή με τα μάτια χτίζει την εμπιστοσύνη γρήγορα,» λέει η Anderson. Αυτό δείχνει ότι δίνετε προσοχή σε ό, τι λένε, και ότι πραγματικά νοιάζεστε.

Γέλιο
Το ότι δεν παίρνετε τον εαυτό σας πολύ σοβαρά το καθιστά εύκολο για τους άλλους να σας συμπαθήσουν, συμβουλεύει η Anderson. Αλωστε ένα αστείο ελαφρύνει το κλίμα κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εργάσιμης ημέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.