Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αύριο το άνοιγμα πινάκων και ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων για μόνιμους και αναπληρωτές καθώς και για το άνοιγμα των πινάκων σύμφωνα με ενημέρωση που είχει το newsbeast.gr. Κύκλοι του Υπουργείου μας ανέφεραν ότι θα περιγράφεται και ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των πινάκων.

Οι πίνακες θα ξεκλειδώσουν μετά από 4 χρόνια καθώς με το νόμο 3848 οι πίνακες των αναπληρωτών έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες από τις 30-6-2010. Ο εκπαιδευτικός κόσμος καθώς και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ εδώ και χρόνια πίεζαν για το άνοιγμα των πινάκων καθώς ο ΑΣΕΠ που ήταν να πραγματοποιηθεί το 2012 δεν έγινε ποτέ. Αν και υπήρχαν δεσμεύσεις και από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για άνοιγμα των πινάκων (θυμίζουμε δηλώσεις του πρώην Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου) οι πίνακες δεν άνοιξαν.

Τελικά ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος με δηλώσεις του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως και ο κ. Δερμεντζόπουλος αποδέχθηκαν το ξεκλείδωμα των πινάκων αρχικά χωρίς αναδρομική ισχύ. Ωστόσο οι πιέσεις που άσκησαν οι εκπαιδευτικοί φαίνεται ότι απέδωσαν ως ένα βαθμό καθώς όπως έγραψε το news.gr ο κ. Λοβέρδος επανατοποθετήθηκε για το άνοιγμα των πινάκων υποστηρίζοντας ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί από το 2012.

Για το άνοιγμα των πινάκων από το 2012 αναφέρθηκε τόσο στη συνάντηση που είχε με τις ΕΛΜΕ της Θράκης όσο και στη συνέντευξη τύπου του όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από εδώ και εμπρός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε όπως προβλεπόταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ».

Το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας δήλωσε υπέρμαχος του ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων συνδέεται με τον νόμο 3848 ίσως να δείχνει ότι το άνοιγμα των πινάκων να συνδέεται με αυτόν το νόμο και όχι με το προηγούμενο καθεστώς όπου κάθε μήνας προϋπηρεσίας έδινε και ένα μόριο ενώ διπλά μόρια έδιναν και δυσπρόσιτα των 9 και 10 μορίων.

Δυσπρόσιτα

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει και η ρύθμιση για τα δυσπρόσιτα σχολεία και τη διπλή μοριοδότηση τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η ρύθμιση εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2014-15 και αφορά σχολικές μονάδες με κατηγορία μοριοδότησης 11-12 μορίων για τη Β/θμια και 9-10 μόρια για την Α/θμια. Επίσης αφορά την Αθωνιάδα και την Πατμιάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραμονή επί 2 σχολικά έτη ενώ όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου «απαγορεύεται απόλυτα και για οποιονδήποτε λόγο η απόσπαση , μετάθεση, μετάταξη ή μετακίνησή τους από τις μονάδες αυτές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.