Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ξανά στο… μηδέν για τον κροκόδειλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μας βγήκε πολύ έξυπνος ο Σήφης».

Πονηρός αποδείχθηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος του Φράγματος των Ποταμών, στο Αμάρι, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει ακόμη και το διάσημο ερπετολόγο, Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος προσπάθησε να τον αιχμαλωτίσει αλλά... απέτυχε.

Μιλώντας στο Βήμα FM, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, Χαρά Καργιολάκη, σημείωσε σχετικά: «Μας βγήκε πολύ έξυπνος ο Σήφης», παρά το ότι επισράτευσαν ακόμη και διεθνούς φήμης ερπετολόγο, ευελπιστώντας ότι είχε τη «σύλληψη» στο τσεπάκι του. «Ξέρουμε πια το είδος του, το μέγεθός του, αλλά είμαστε πάλι σε σημείο μηδέν», παραδέχτηκε η κ. Καργιολάκη.

Η ίδια, μιλώντας για τις απόπειρες αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, εξήγησε πως, αν και ο Μπερά έφθασε μια ανάσα από το να τον πιάσει, τελικά ο Σήφης κατάφερε να μείνει... ελεύθερος κι ωραίος. Στη διαφυγή του συνέβαλε και το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες ησυχίας και σκότους, αφού το τελευταίο βράδυ, κάποιος κάτοικος πλησίασε, άναβε φώτα, έπαιζε κόρνες και μιμούνταν ήχους πουλιών - άγνωστο το γιατί!

Την ίδια στιγμή, πάντως, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών τονίζει ότι απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση στο Φράγμα και φυσικά, το κολύμπι, καθώς το ερπετό είναι άγριο και επιπλέον, μεγαλώνει κάθε μέρα

Οι προσπάθειες αιχμαλωσίες του ζώου συνεχίζονται, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος σύστησε να αλλάζεται το δόλωμα αλλά και να στηθούν πλωτές παγίδες, σύμφωνα με το cretalive.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.