Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δράσεις για την ισότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απολογισμός για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Η προώθηση της ίσης μεταχείρισης, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκευμάτων ή άλλων πεποιθήσεων ήταν ο βασικός στόχος των δράσεων που υλοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη. Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου δράσεων για το παραπάνω θέμα, η ανεξάρτητη αρχή έδωσε στη δημοσιότητα τον πρώτο απολογισμό.

Ο Συνήγορος στο πλαίσιο της παραπάνω αρμοδιότητάς της, υλοποίησε το έργο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Progress της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συντονίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Ο Συνήγορος του Πολίτη επιδίωξε την ενημέρωση ενός στοχευμένου κοινού, που αποτελεί πιθανό θύμα διάκρισης, για την ειδική αρμοδιότητά του ως φορέα προώθησης της ίσης μεταχείρισης και για τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης των διακρίσεων.

Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν τέσσερις αποστολές κλιμακίων του Συνηγόρου του Πολίτη, σε περιοχές της περιφέρειας, όπου διενεργήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης με τοπικούς φορείς και ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρχε η δυνατότητα υποβολής αναφορών από πολίτες.

Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε το 2014 νέο ενημερωτικό φυλλάδιο, όπου περιγράφονται οι αρμοδιότητες της Αρχής, ενώ επιπλέον εξέδωσε πρακτικό «Οδηγό διαφορετικότητας για δημοσίους υπαλλήλους».

Διοργάνωσε ημερίδα για «το πλαίσιο και τις πρακτικές ένταξης των Ρομά», ενώ παρενέβη σε περιοχές της περιφέρειας (Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λευκάδα), όπου έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ύπαρξης κοινωνικά αποκλεισμένων πληθυσμών Ρομά.

Τέλος, εμπλούτισε την ειδική ιστοσελίδα για τους Ρομά, με τη δημιουργία διαδραστικού χάρτη προβληματικών περιοχών διαβίωσής τους, όπως προκύπτουν από την αποδελτίωση των αναφορών στον Συνήγορο του Πολίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.