Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αναστέλλεται το μέτρο που προανήγγειλε ο υπ. Παιδείας για τα δημοτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούσε τη μεταφορά της μελέτης στην πρωινή ζώνη.

Αναστέλλεται προς το παρόν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης, η μετακίνηση της μελέτης, στο δημοτικό σχολείο, από την απογευματινή ζώνη στην πρωινή ζώνη. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ότι θα προχωρούσε σε ένα μέτρο για τα δημοτικά που θα ήταν υπέρ της μαθησιακής διαδικασίας.

Το newsbeast.gr είχε γράψει ότι το Υπουργείο Παιδείας εξέταζε τη μεταφορά της μελέτης στο πρωινό πρόγραμμα με την παράλληλη περικοπή κάποιων ωρών στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος. Το Υπουργείο είχε καταθέσει την πρότασή του τόσο στο ΙΕΠ όσο και στους προϊσταμένους επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης και περίμενε τις προτάσεις τους επί των αλλαγών.

Η μεταφορά της μελέτης στην πρωινή ζώνη, όπως έγραψε το news.gr, αφορούσε τις τάξεις Α, Β,Γ και Δ δημοτικού και θα εφαρμοζόταν για 5 ώρες εβδομαδιαίως για κάθε τάξη με περιορισμό των ωρών σε μαθήματα όπως είναι η γλώσσα, τα μαθηματικά κ.α.

Το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί προς το παρόν αλλά πιθανόν να συμπεριληφθεί στη συζήτηση που θα ξεκινήσει το Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θυμίζουμε ότι για τις δομικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπήρξε αναφορά του υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου και αναφέρθηκαν τα ακόλουθα από τον υπουργό: «Το θέμα των δομικών αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα το ανοίξουμε φέτος και όχι, για να το κλείσουμε μέσα σε έναν μήνα». Η συζήτηση για τις αλλαγές, σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και αναμένεται να διαρκέσει αρκετό διάστημα καθώς θα συνεδριάσουν όλα τα συμβούλια ενώ θα τοποθετηθεί επί του θέματος και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η μεταφορά της μελέτης στην πρωινή ζώνη είχε ως στόχο να βοηθηθούν οι μαθητές αλλά και οι γονείς που δεν έχουν χρόνο στην προετοιμασία των μαθημάτων για την επόμενη μέρα. Οι αλλαγές θα αφορούσαν τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) που ο αριθμός του ανέρχεται σε 1.330 σχολεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.