Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Απελευθερώθηκε η "Λόλα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην παραλία Ρωμανού, μπροστά στο Navarino Dunes, στo Costa Navarino, απελευθερώθηκε την περασμένη Τετάρτη η θηλυκή χελώνα Caretta caretta “Λόλα”. Την ίδια μέρα τα πρώτα χελωνάκια από τη φωλιά της εκκολάφθηκαν και βρήκαν το δρόμο τους προς τη θάλασσα. Μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας καθώς και επισκέπτες και προσωπικό της Costa Navarino ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν για το ταξίδι της επιστροφής στη Μεσόγειο.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας και η TEMES (Φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino) υλοποιούν εδώ και 4 χρόνια ένα εκτενές πρόγραμμα παρακολούθησης και προστασίας για την Caretta caretta στην παραλία του Ρωμανού, στο βόρειο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής NATURA της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας. Το πρόγραμμα καταγράφει ετησίως τον πληθυσμό της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή, ενώ χαρτογραφεί, παρακολουθεί και προστατεύει τις φωλιές του προστατευόμενου αυτού είδους. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας διοργανώθηκε από κοινού η απελευθέρωση της «Λόλας», μιας θηλυκής χελώνας Caretta caretta, μήκους 83 εκατοστών και βάρους 60 κιλών, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση από αγέλη σκύλων ενόσω έκανε την φωλιά της στην περιοχή του Αγιαννάκη. Η «Λόλα» εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής. Εκεί περιθάλφθηκε και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού και των εθελοντών του Συλλόγου. Κάθε χρόνο περίπου 50 τραυματισμένες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.