Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να κλείσει ένα κουτάβι σε ένα τσουβάλι, να το γεμίσει πέτρες και να το ρίξει στη Θάλασσα; Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να βλέπει το κατοικίδιό του να ξεψυχά από ασιτία;

Τι είδους άνθρωπος επιλέγει να θανατώσει ένα ζωντανό και δη σέρνοντάς το πίσω από το αυτοκίνητο; Ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν συστηματικά τα πάρκα με λιχουδιές με δηλητήριο προκειμένου να επιφέρουν φρικτό θάνατο σε αδέσποτα ζώα;

Τα ίδια ερωτήματα τριγυρίζουν στο μυαλό κάθε φορά που διαβάζουμε για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ζώου – και το φετινό καλοκαίρι οι σχετικές αφορμές ήταν δυστυχώς πολυάριθμες προερχόμενες από κάθε γωνιά της χώρας. Στην Ελλάδα οι σχετικές έρευνες είναι περιορισμένες, ωστόσο διεθνείς μελέτες συνδέουν ευθέως τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές προς τον άνθρωπο.

Όπως είχαν επισημάνει ειδικοί, οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας που σπάνια περιορίζεται σε αυτά.

Στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, για παράδειγμα αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας και προς τα ζώα.

Έχει βρεθεί επίσης ότι το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα –στο 87% των περιπτώσεων μπροστά στα μάτια τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.