Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Φοβούνται “συνωστισμό” λόγω μετεγγραφών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κίνδυνο πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ να αρνηθούν να δεχθούν το σύνολο των δικαιούχων μετεγγραφής, λόγω αδυναμίας να απορροφήσουν μεγάλο όγκο φοιτητών, αναγνώρισε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα έχουμε περιπτώσεις όπου τμήματα θα λένε ‘δεν τους δεχόμαστε’. Αυτά μου έλεγαν πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ ότι θα ‘παλέψουμε να τον εφαρμόσουμε, αλλά αν γίνει καμιά καταιγίδα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών που θα τους βάλουμε;’» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικές δηλώσεις του. Οι μετεγγραφές απασχόλησαν τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, που άρχισε χθες, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσει και στη σύνοδο των πρυτάνεων που συνέρχεται αύριο.

Οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι τα περιφερειακά ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα λόγω φυγής φοιτητών προς τα κεντρικά.

Το θέμα των μετεγγραφών θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και η διαδικασία θα ανοίξει στις 26 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.