Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Επιμένουν στο «αντάρτικο» οι 19 δήμαρχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Δεκαεννέα δήμαρχοι, η πλειονότητα των οποίων εκλέχθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους φακέλους των υπαλλήλων των ΟΤΑ προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου, το 2004.

Όπως δήλωσαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των «αρνητών», «η κίνησή μας δεν αφορά την πλαστότητα των πτυχίων. Αντιτιθέμεθα στον έλεγχο των φακέλων των υπαλλήλων των οποίων άλλαξε η σύμβαση με το διάταγμα Παυλόπουλου». Εμφανίστηκαν, μάλιστα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση επί του θέματος, απαντώντας στις ερωτήσεις για καταπάτηση του νόμου με αναφορές στην αρχαία ελληνική τραγωδία και τη σύγκρουση μεταξύ νόμου και ηθικής στην Αντιγόνη.

Όσον αφορά τον έλεγχο για πλαστά πτυχία και άλλα πιστοποιητικά με τα οποία προσελήφθησαν υπάλληλοι στους ΟΤΑ, ανέφεραν ότι δεν διαφωνούν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν πρόκειται για πολλές περιπτώσεις» και ότι θα μπορούσε να δοθεί σχετική εντολή στους δήμους να ελέγξουν οι ίδιοι τους υπαλλήλους τους. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν, το υπουργείο θα μπορούσε να βρει τα στοιχεία μέσω του ΑΣΕΠ.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, η ομάδα των δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή της με το «προκρούστειο», όπως το χαρακτήρισε, ποσοστό του 15% των υπαλλήλων με χαμηλή βαθμολογία. «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι χαμηλή αξιολόγηση δεν συνεπάγεται και απόλυση. Γιατί λοιπόν πρέπει να ξεκινάμε με το 15%;», σημείωσε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, μιλώντας στην «Καθημερινή», τόνισε ότι από το υπουργείο έχουν ζητηθεί οι φάκελοι των υπαλλήλων που είχαν υπηρεσιακές μεταβολές με το διάταγμα Παυλόπουλου. «Οι φάκελοι είχαν κατατεθεί το 2004 και οι προσλήψεις έγιναν το 2006, συνολικά 35.000 άτομα από τα οποία οι 11.500 στους δήμους. Επί ενάμιση χρόνο το ΑΣΕΠ εξέταζε τους φακέλους με κάθε λεπτομέρεια. Γιατί δέκα χρόνια μετά χρειάζεται επανέλεγχος; Εκτός αν αλλάξεις τις προδιαγραφές, όπως επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση». Στον δήμο του, εξηγεί, οι υπηρεσίες πραγματοποιούν έλεγχο των πτυχίων και άλλων πιστοποιητικών, «αλλά το υπουργείο ζητάει τους φακέλους για να βρει μια κοιτίδα απολύσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.