Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Χιμπατζήδες και άνθρωποι είναι γεννημένοι δολοφόνοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις με ξεσπάσματα βίας.

Οι χιμπατζήδες και οι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό: είναι γεννημένοι δολοφόνοι, σύμφωνα με επιστημονικά συμπεράσματα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο στενοί «συγγενείς» έχουν μια σχεδόν ψυχοπαθητική τάση προς τη βία που δεν είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης.

Μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία είναι ότι οι χιμπατζήδες δείχνουν άγριες διαθέσεις όταν οι άνθρωποι διαταράσσουν το δασικό οικότοπο τους ή παραβιάζουν τις προμήθειες τροφίμων. Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, «οι χιμπατζήδες θα πολεμήσουν και θα σκοτώσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν και να εξαλείψουν τους αντιπάλους τους», λένε οι συγγραφείς.

Μια δυνατή ομάδα ερευνητών ανέλυε επί πέντε δεκαετίες τα δεδομένα από 18 χιμπατζήδες σε διαφορετικές περιοχές στην ανατολική, δυτική και κεντρική Αφρική. Οι επιτιθέμενοι ήταν συνήθως αρσενικά που ενεργούσαν από κοινού, και τα θύματα ως επί το πλείστον ήταν αρσενικά και βρέφη που θήλαζαν από άλλες ομάδες που ήταν απίθανο να είχαν στενή συγγένεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βρέφη έχασαν τη ζωή τους, αλλά οι μητέρες τους γλίτωσαν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στο έλεος των επιτιθέμενων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.