Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

“Ξεχαρβαλωμένοι” οι ασύρματοι της αστυνομίας στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπασμένες κεραίες, ελαττωματικές μπαταρίες και χωρίς να είναι σε θέση να εκπέμψουν είναι οι ασύρματοι που χρησιμοποιούν οι Αστυνομικοί στην Ξάνθη, σύμφωνα με τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων.



Οι αστυνομικοί με επιστολή τους προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν να γίνει τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους Αστυνομικούς να κατέχουν ιδιωτικούς ασυρμάτους και να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα στην προμήθεια νέου εξοπλισμού.

«Με την υπάρχουσα νομοθεσία η κατοχή ασυρμάτου επιτρέπεται μόνο από ραδιοερασιτέχνες, χωρίς να εξαιρεί ακόμα και τους αστυνομικούς. Η μη εξαίρεσή τους , τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τους υπηρεσιακούς ασυρμάτους που δεν είναι λειτουργικοί (σπασμένες κεραίες, ελαττωματικές μπαταρίες, ασύρματοι που δεν εκπέμπουν) βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Η αγορά ιδιωτικού είναι απαγορευτική γιατί θα είναι έκθετοι στο νόμο ενώ η αγορά του γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της ζωής τους και είναι διατεθειμένοι να τον αγοράσουν από το υστέρημά τους» αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ενώ παράλληλα τονίζεται πως «επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται η κατοχή ασυρμάτου από αστυνομικούς και να μπορούν να τον δηλώσουν στην υπηρεσία όπως γίνεται με τον ιδιωτικό ατομικό οπλισμό».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.