Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Αδεια όποτε θέλουν και όσο θέλουν" για τους υπαλλήλους του Μπράνσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ίσως το καλύτερο αφεντικό του κόσμου.

Ο ιδρυτής της Virgin Group πιστεύει πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να παίρνουν άδεια από την εργασίας του οποιαδήποτε στιγμή θέλουν – χωρίς να ρωτούν.

«Επαφίεται στον εργαζόμενο και μόνο να αποφασίσει εάν και πότε θέλει να πάρει μερικές ώρες την ημέρα μια εβδομάδα ή ένα μήνα άδεια»δηλώνει ο Μπράνσον σε ένα απόσπασμα από το νέο του βιβλίο «The Virgin Way: Όσα έμαθα από την ηγεσία» που αναρτήθηκε στο blog του.



Ο Μπράνσον δήλωσε πως θα κάνει την αρχή από τα γραφεία της Virgin στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο και πως αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, δήλωσε πως θα ενθαρρύνει όλες τις θυγατρικές του να σταματούν να μετρούν το χρόνο των διακοπών των υπαλλήλων.

Το σχέδιο αναφέρει πως θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν οι εργαζόμενοι κάνουν διαλείμματα από την εργασία τους όταν νιώθουν πως η έλλειψή τους δε θα βλάψει την επιχείρηση, την ομάδα ή την καριέρα τους, όπως δήλωσε ο Μπράνσον.

Ο Μπράνσον δεν είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που υποστηρίζει δημοσίως μια πιο ευέλικτη ισορροπία εργασίας – ζωής.

Σε συνέντευξή του το καλοκαίρι, ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, είχε δηλώσει πως οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να εργάζονται τόσο σκληρά.


«Αν σκεφτείτε τα πράγματα που χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι – η στέγη, η ασφάλεια και ο χρόνος με τα παιδιά σας… δεν είναι τόσο δύσκολο να σας τα παρέχουμε» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.