Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε την Barbie... Παναγία και τον Ken... Ιησού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σάλος με τις δύο κούκλες να μεταμορφώνονται σε θεούς και αγίους.

H Barbie, στα 55 χρόνια της ζωής της έχει πάρει πολλούς ρόλους: αυτόν της αεροσυνοδού, της γοργόνας, της γυναίκας-αστροναύτη, ακόμα και της προέδρου. Τώρα, ο νέος της ρόλος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Δυο αργεντινοί καλλιτέχνες, οι Marianela Perelli και Pool Paolini, δημιούργησαν τη σειρά «Πλαστική Θρησκεία» η οποία περιλαμβάνει 33 κούκλες. Στη σειρά αυτή η Barbie και ο Ken μεταμορφώνονται σε θεούς ή αγίους θρησκειών, όπως του Καθολικισμού, του Ιουδαϊσμού, του Βουδισμού και του Ινδουισμού.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, η σειρά έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, με ιταλούς επισκόπους να κάνουν λόγο για ασέβεια.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο, λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσής του που θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στην γκαλερί του Μπουένος Άιρες, ξεκαθαρίζει στη σελίδα του στο Facebook πως δεν ήταν στις προθέσεις τους να προσβάλλουν καμία θρησκεία ενώ παράλληλα τόνισαν ότι δεν βρήκαν τρόπο να απεικονίσουν τον Μωάμεθ, εξαιτίας του μεγάλου σεβασμού που τρέφουν και οι δύο για το Ισλάμ. Η παραδοχή αυτή έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebook, θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο περιορισμένος αριθμός των δημιουργιών τους.

Δείτε μερικές από τις κούκλες...












Οι δύο καλλιτέχνες με τα δημιουργήματά τους 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.