Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πρώτα στοιχεία για την πρόθεση μετεγγραφής των φοιτητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λοβέρδος: Η ένδειξη που παίρνουμε είναι ότι ο αριθμός είναι απειλητικός.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα αριθμητικά δεδομένα από το σύνολο των ΑΕΙ-ΤΕΙ ως προς τον αριθμό όσων έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για μετεγγραφή καθώς η περίοδος των εγγραφών ολοκληρώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις όπως για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου το συνολικό ποσοστό σε ορισμένα τμήματα είναι 28%, 30%, 24% αλλά υπάρχουν και τμήματα όπου φθάνει το 80%. Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο αριθμός είναι απειλητικός. Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν επέχει το χαρακτήρα αίτησης και ως εκ τούτου μπορεί να γίνεται και επιπόλαια.

Κάποια αριθμητικά δεδομένα υπάρχουν και για το Πανεπιστήμιο Πάτρας όπου σύμφωνα με την Πρύτανη υπάρχει η ένδειξη ότι οι εγγραφές θα φθάσουν τις 3900 και οι αιτήσεις μετεγγραφής τις 1.200. Το ποσοστό δηλαδή όσων εκφράζουν τη βούληση για μετεγγραφή ανέρχεται στο 30.7%. Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας οι μετεγγραφές δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο Πάτρας γιατί οι εισακτέοι του αυξήθηκαν κατά 20% ενώ θα υπάρξουν και φοιτητές που θα ζητήσουν μετεγγραφή προς τμήματα της αχαϊκής πόλης. Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η εικόνα δεν είναι ασφαλής δεν υπάρχουν στοιχεία από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, ενώ το ποσοστό όσων ζητούν μετεγγραφή διαφέρει από τμήμα σε τμήμα.

Το Υπουργείο δεν έχει ακόμα επαρκή στατιστικά στοιχεία ωστόσο μέσα από τα αριθμητικά δεδομένα που προκύπτουν από την πρόθεση μετεγγραφής εξάγονται συμπεράσματα για τη διαμόρφωση των Υπουργικών Αποφάσεων που θα περιέχουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε ενδεχομένως να υπάρξει διαχείριση του προβλήματος από την πλευρά του Υπουργείου σε περίπτωση που ο αριθμός μετεγγραφών είναι μεγάλος.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τα εξής: «…Με την πρωτοβουλία που πήραμε στο να ζητήσουμε πλάι στην έγγραφη να δηλώνεις πρόθεση μετεγγραφής, αρχίζουμε και αποκτάμε εικόνες, γίνονται οι κατάλληλες ζυμώσεις για να μπορέσουμε, το πρώτον, να δημοσιεύσουμε την Υπουργική Απόφαση η οποία θα εμπεριέχει, έστω και με ερμηνεία τις απαραίτητες ρυθμίσεις και να επιφυλαχθούμε εκεί όπου ad hoc σημειακά τα πράγματα εμφανίζουν τερατώδη μορφή από πλευράς ποσότητας - αναφέρατε μια σωστή έκφραση, την κλίμακα - αν, δηλαδή, εκεί το αποτέλεσμα είναι μη χειριζόμενο, κατά κάποιο τρόπο να υποστεί διαχείριση από πλευράς Υπουργείου, θα δούμε και κάτι πιο ριζικό. Εύχομαι να μην φτάσουμε εκεί και ούτε το θέλουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.