Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η ευτυχία έρχεται στα… 70

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακαλύπτουμε ξανά τις απλές χαρές της ζωής.

Λένε ότι τα καλύτερα χρόνια είναι όταν είναι κανείς νέος.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της οργάνωσης «Oddfellows» στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν φτάνουν στην ηλικία των… 70.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία –μετά τη συνταξιοδότηση- ανακαλύπτουν ξανά τις απλές χαρές της ζωής.

Το «κλειδί της ευτυχίας», όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, είναι κάτι πολύ απλό: οι καλοί φίλοι, η καλή υγεία και η ελευθερία να πηγαίνεις για ψώνια όποτε θελήσεις εσύ.

Πάνω από 1 στους 3 -ηλικίας άνω των 70- δήλωσαν στους ερευνητές ότι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «πολύ ευτυχισμένους». Το αντίστοιχο ποσοστό για εκείνους που ήταν 50-60 ετών ήταν μόλις 1 στους 6.

Η έρευνα αποκάλυψε, ότι οι τρεις πιο απροσδόκητες χαρές της συνταξιοδότησης είναι η ανάκτηση της κοινωνικής ζωής, η απόλαυση καλής υγείας και το γεγονός ότι δε χρειάζεται να αφήνουν τις δουλειές του σπιτιού για το Σαββατοκύριακο.

Το 36% των ανθρώπων ηλικίας 71-80 ετών ανέφεραν, ότι ζούσαν μια ζωή με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους, ενώ το ίδιο δήλωσε μόλις το 16% των 51-60 ετών.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.000 εθελοντές άνω των 50 ετών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα γύρω από την αντίληψή τους για τη συνταξιοδότηση και τη θέση τους στην κοινότητά τους και την κοινωνία γενικότερα.

Όπως αναφέρει η MailOnline, σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (ποσοστό 45%) δήλωσε, ότι αυτό που προσμένει πιο πολύ όταν συνταξιοδοτηθεί είναι να περνά περισσότερο χρόνο με τους φίλους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.