Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πορεία ενάντια στην ομοφοβία και το αντιρατσιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

LGBT οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου είχε σημειωθεί η τελευταία ομοφοβική επίθεση, και σε πορεία προς τη Βουλή, για αύριο Παρασκευή, απευθύνουν LGBT οργανώσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως «διαστρεβλωμένο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρεται:

«Το απόγευμα της Παρασκευής, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιρατσιστικό, η Βουλή πρέπει να συνδεθεί με την πλατεία Βαρνάβα (Παγκράτι), που έγινε η τελευταία επίθεση μίσους.

Την τελευταία περίοδο, κι ενώ έρχεται για πέμπτη φορά το αντιρατσιστικό στη Βουλή, διαστρεβλωμένο ώστε να μην καλύπτει τις ανάγκες για τις οποίες το ζητάμε, ζούμε στους δρόμους της πόλης μας την κλιμάκωση ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων, μαζί με τις ενδημικές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις.

Δημόσια πρόσωπα διεκδικούν το “δικαίωμα” στο στιγματισμό, τη στοχοποίηση και τη ρητορική μίσους.

Η ρατσιστική βία βρίσκει τη νομιμοποίησή της και η ακροδεξιά κατακτά το δημόσιο χώρο, μέρα με τη μέρα.

Δεν το νιώθουμε στον αέρα πλέον, αλλά στο πετσί μας.

Η πόλη μας ανήκει σε όλες και όλους. Δεν θέλουμε να την χαρίσουμε στη βία.

Αυτή την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, μαζευόμαστε στην πλατεία Βαρνάβα και περπατάμε μέχρι τη Βουλή ώστε να ενώσουμε τους χώρους και τις διεκδικήσεις.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλες και όλους. Μας αφορά, γιατί αυτό που ζούμε έχει στο τέλος της διαδρομής την στοχοποίηση όλων. Σήμερα ήρθαν για τον γείτονά σου. Αύριο;»

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης είναι: Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, Equal Rights Greece Org (E.R.G.O., HOMOphonia Thessaloniki Pride, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου ΣΥΡΙΖΑ, Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην εκπαίδευση, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Οικογένειες, Ουράνιο Τόξο, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ νέων Αθήνας, Act Up – ΔΡΑΣΕ Hellas.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.