Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Πότε επιτέλους θα συνεδριάσει η Επιτροπή του άρθρου 7 (ν. 3863/2010);

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 05.09.2014

Αρ. Πρωτ.: 3197

Για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον κ. Π. Κοκκόρη, Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010, να συγκαλέσει άμεσα την ανωτέρω επιτροπή σε συνεδρίαση για να εξεταστούν κατεπείγοντα θέματα που αφορούν στην επικαιροποίηση και αναθεώρηση του ισχύοντος Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας. Η τελευταία συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής διεξήχθη σχεδόν 1 χρόνο πριν!

Από τότε και μέχρι σήμερα η ΕΣΑμεΑ ζητά συνεδρίαση διότι συνεχίζει να εκκρεμεί η ένταξη μόνιμων και σοβαρών κατηγοριών αναπηρίας στον Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας ή στο Πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι οργανώσεις φορείς - μέλη της.

Η καθυστέρηση της σύγκλησης της Επιτροπής για την επικαιροποίηση και τη συμπλήρωση του Πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων έχει άμεση σχέση με την μόνιμη δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ, την έκδοση αντιεπιστημονικών και αυθαίρετων αποφάσεων από μέρους των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα σε αντιδικίες μεταξύ των γιατρών και των αιτούντων την πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Η εξέταση αιτημάτων που αφορούν στην αναθεώρηση των ποσοστών αναπηρίας ορισμένων κατηγοριών αναπηρίας ή στην ένταξη κατηγοριών αναπηρίας/χρόνιας πάθησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, όπως και στη συμπλήρωση του Πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων, αποτελεί ζωτικό θέμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η επικαιροποιημένη ατζέντα των αιτημάτων στην επιστολή που επισυνάπτεται.
Το Δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.45 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.