Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νέοι έλεγχοι στην αλυσίδα διακίνησης καυσίμων για τα συστήματα εισροών-εκροών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στοχευμένες δράσεις ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Νέους ελέγχους στην αλυσίδα διακίνησης καυσίμων για να επιβεβαιώσει την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών - εκροών ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από καταγγελία των πρατηριούχων καυσίμων για ελλείπεις ελέγχους η ΓΓΔΕ λαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να καταδείξει ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων συνιστά βασική προτεραιότητα της Πολιτείας στην προσπάθεια της για την αύξηση των Δημοσίων Εσόδων και την ορθή λειτουργία της αγοράς καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά το πέρας της προθεσμίας - στις 27/8/2014 - που είχε δοθεί στα πρατήρια, για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών - εκροών, στο σύνολο της Επικράτειας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν άμεσα ελέγχους για τη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Εκτός από το σύστημα εισροών - εκροών στα πρατήρια, η Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, από τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμόδιων υπουργείων με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, παρακολουθεί και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων, όπως σύστημα εισροών - εκροών στις φορολογικές και ελεύθερες αποθήκες, GPS στα βυτιοφόρα, βάση δεδομένων στην ΓΓΠΣ κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.