Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Η αντιμετώπιση του Έμπολα στη δυτική Αφρική θα κοστίσει 456 εκατ. ευρώ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΟΥ: Η εύρεση τοποθεσιών για την φροντίδα των ασθενών είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.

Το κόστος της παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού στις χώρες της δυτικής Αφρικής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του ιού Έμπολα θα είναι τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια (456 εκατομμύρια ευρώ), δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο, συντονιστής του ΟΗΕ για την ασθένεια του Έμπολα.

Περισσότερα από το 40% των κρουσμάτων στη δυτική Αφρική, απ’ όπου ξεκίνησε τον Μάρτιο η επιδημία, σημειώθηκαν τις τελευταίες 21 ημέρες, σημείωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια ακόμη ένδειξη ότι η επιδημία ξεπερνά τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

Το ποσοστό θνησιμότητας είναι κατά μέσο όρο 51%, με το χαμηλότερο είναι 41% στη Σιέρα Λεόνε και το υψηλότερο 66% στη Γουινέα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαρακτηριστικό των σοβαρών προβλημάτων στη διαχείριση της επιδημίας, της πρόληψης και του ελέγχου της, αλλά και των ανεπαρκών ιατρικών μέτρων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, στη Σιέρα Λεόνε οι ιατρικές υποδομές της πρωτεύουσας Φρίταουν είναι τόσο περιορισμένες που οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα μεταφέρονται σε κλινικές στην πόλη Κένεμα, οι οποίες πλέον είναι υπερπλήρεις.

Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σημείωσε ότι η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με αυτή στη δυτική Αφρική.

Η Τσαν πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει υπάρξει ένας πολύ σημαντικός υποστηρικτής» των προσπαθειών του ΠΟΥ στην αντιμετώπιση της επιδημίας, όπως και άλλες χώρες, όπως η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Κουβέιτ και ο Καναδάς, οι οποίες παρείχαν ιατρική, επιμελητειακή ή άλλη υποστήριξη.

Παρόλα αυτά οι προσπάθειες εξακολουθούν να μην αρκούν. Τα περισσότερα κρούσματα του ιού Έμπολα καταγράφονται στις κοινότητες, καθώς οι οικογένειες φροντίζουν τους ασθενείς που δεν έχουν πού να πάνε και συχνά αρνούνται να καταγραφούν από τους γιατρούς, προειδοποίησε ο γιατρός Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ασφάλεια Υγείας.

«Η εύρεση τοποθεσιών για την φροντίδα των ασθενών είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της επιδημίας αυτής», υπογράμμισε ο Φουκούντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.