Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μπότσια: Ελληνική πρωτιά για τα ζευγάρια BC3 στο Λονδίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νικήτρια επέστρεψε από το Λονδίνο, η εθνική μας ομάδα του Μπότσια ζευγάρια BC3.




Στο πλαίσιο της Εθνικής Παραολυμπιακής Ημέρας της Μεγάλης Βρετανίας, η ομάδα μας προσκλήθηκε ως η νικήτρια του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» και συμμετείχε σε φιλικό αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη της Αγγλίας. Η ελληνική ομάδα με αρχηγό τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και συμπαίκτες τον Αλκιβιάδη Λέκκα και την Άννα Ντέντα, κέρδισε την Αγγλία έπειτα από έναν πολύ δυνατό αγώνα με σκορ 4-3. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου «Queen Elizabeth», στο γήπεδο Copper Box.

«Η πρόσκληση της Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, αποτέλεσε τεράστια τιμή για την ΕΠΕ και το ελληνικό Μπότσια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τέσσερα παραολυμπιακά αθλήματα, όπου οι Εθνικές ομάδες της Αγγλίας αγωνίζονταν εναντίον των καλύτερων αθλητών Παγκοσμίως. Ήταν μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, με γεμάτα από κόσμο γήπεδα, παρουσιαστές αγώνα, πρωτοποριακά στημένα γήπεδα, που προωθήθηκε πάρα πολύ από την Βρετανική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αγγλίας. Μέσω αυτής της Παραολυμπιακής γιορτής, δόθηκε στο Μπότσια η χροιά που είναι απαραίτητη για να γεμίσουν τα γήπεδα με κόσμο. Επιπλέον, έξω από τα γήπεδα υπήρχαν διαδραστικά εργαλεία, όπου τα παιδιά μπορούσαν να δοκιμάσουν παραολυμπιακά αθλήματα, και είχε ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση», τόνισε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αναφερόμενος στον εορτασμό της Εθνικής Παραολυμπιακής Ημέρας της Μεγάλης Βρετανίας.

Επόμενη διοργάνωση για το Μπότσια αποτελεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο 19-28 Σεπτεμβρίου και στο οποίο η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αθλητές και στις τέσσερις κατηγορίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.