Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Δωροδοκούσε υπαλλήλους για επαγγελματικές άδειες Ι.Χ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ένας 56χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της νομοθεσίας περί δηλώσεων και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί πρόσφατη σχετική καταγγελία 35χρονου ημεδαπού, τη διερεύνηση της οποίας ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 56χρονος υπάλληλος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των πενήντα ευρώ από τον 35χρονο, για τη διευθέτηση αυτοκινητιστικής υπόθεσης, που αφορούσε στην προσθήκη επαγγελματικής δραστηριότητας στην άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. Φορτηγού οχήματος.

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 56χρονος υπάλληλος, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, και κατά το παρελθόν είχε απαιτήσει και λάβει από τον 35χρονο χρήματα για την διεκπεραίωση παρόμοιων υποθέσεων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.350 ευρώ (85 χαρτονομίσματα των 50€ και 81 χαρτονομίσματα των 100€), το οποίο δεν είχε δηλώσει και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις, καθώς και ένα πιστόλι αερίου, κρότου - λάμψης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.