Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες τα λειτουργικά κενά που δόθηκαν για αποσπάσεις σε Αθμια και Βθμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξήθηκαν τα λειτουργικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών.

Σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου ο αριθμός των λειτουργικών κενών που δόθηκαν για αποσπάσεις έφθασαν τις 8.682, σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ Μπράτη, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο αριθμός είναι αρκετά μικρότερος με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν έλαβαν μετάθεση να αγωνιούν.

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή τα λειτουργικά κενά ανέρχονται μόλις σε 2740. Ο κ. Κορδής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι του προκαλεί έκπληξη ο αριθμός των κενών καθώς ο Υπουργός Παιδείας διατείνεται ότι τα κενά ανέρχονται στις 22.500 γεγονός που επανέλαβε και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κορδής με ενημερωτικό του έκανε γνωστό ότι λόγω της αδυναμίας των αρμοδίων τμημάτων για επεξεργασία όλων των αιτήσεων, αλλά και της απαραίτητης ενσωμάτωσης των λειτουργικών κενών που απέμειναν στην Πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 19, 20 και ΠΕ32 μετά τις αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ, η συζήτηση επί των γενικών αποσπάσεων στο ΚΥΣΔΕ και η ανακοίνωσή τους θα γίνει μετά το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου.

Αν αθροίσουμε τα λειτουργικά κενά που δόθηκαν ο συνολικός αριθμός τους τόσο για πρωτοβάθμια όσο και για δευτεροβάθμια φθάνει τα 11.422.

Ο κ. Κορδής σε ενημερωτικό του τονίζει την αναγκαιότητα της ικανοποίησης του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αιτήσεων. Παράλληλα θεωρεί σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα μεγάλα λειτουργικά κενά που θα απομείνουν στην Πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 19, 20 και ΠΕ32 για αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο έτος ο αριθμός των λειτουργικών κενών στην πρωτοβάθμια για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς με βάση τα στοιχεία του κ. Μπράτη ήταν 1898 για τους μεν και 1243 για τους δε. Φέτος τα λειτουργικά κενά είναι αυξημένα καθώς φθάνουν τα 2266 για τους δασκάλους και τα 1368 για τους νηπιαγωγούς. Συγκεκριμένα η αύξηση ανέρχεται σε 10 ποσοστιαίες μονάδες για τους νηπιαγωγούς και τις 19,4 για τους δασκάλους συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Η πρώτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα γίνουν πολλές προσλήψεις καθώς στόχος του Υπουργείου είναι η κάλυψη ενός μεγάλου αριθμού κενών. Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γεγονός που έχει αναφερθεί και από τον Υπουργό Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.