Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πέντε ακόμα στην τσιμπίδα του νόμου για θαλάσσια σπορ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμετανόητοι κάποιοι επιχειρηματίες στην Κρήτη.

Δε βάζουν μυαλό οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων μέσων αναψυχής που ενοικιάζουν τα σκάφη τους σε λουόμενους, αλλά δυστυχώς επιλέγουν οι χειριστές τους να μην έχουν τα προσόντα που αυστηρά ορίζει η νομοθεσία. Παρά το γεγονός ότι ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του πριν λίγες εβδομάδες στη Μύκονο, λόγω λαθών του χειριστή του σκάφους, δυστυχώς και οι Κρητικοί επιχειρηματίες συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Την τακτική της πρόσληψης ατόμων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και που η ανεπάρκειά τους αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 15 Ιουλίου μέχρι και χθες, οι λιμενικοί εντόπισαν πέντε ακόμη παραβάτες χειριστές σκαφών που δεν είχαν τα προσόντα που έπρεπε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι παραβάσεις καταγράφηκαν στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» οι λιμενικοί που έκαναν τους ελέγχους συμπλήρωσαν την έκθεση παράβασης και τις επόμενες ημέρες οι παραβάτες (χειριστές και ιδιοκτήτες) θα κληθούν σε απολογία.

Εκτός από τις τελευταίες παραβάσεις, οι λιμενικοί είχαν βεβαιώσει δύο ακόμη περιστατικά παράνομης χρήσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, όμοιων με εκείνων που ευθύνονται για την πρόσφατη τραγωδία στη Μύκονο. Υπενθυμίζεται ότι τα προσόντα που πρέπει να κατέχει κανείς για το χειρισμό των θαλασσίων αυτών μέσων αναψυχής είναι απαραίτητα.

Αρχικά, για τη χρήση χειρισμού ταχύπλοου σκάφους απαιτείται η απόκτηση της άδειας χειριστή, η οποία δίνεται από τις Λιμενικές Αρχές, μετά από εξετάσεις των ενδιαφερομένων. Δεύτερο προαπαιτούμενο που είναι εξίσου σοβαρό έχει να κάνει με την έλξη του θαλάσσιου μέσου αναψυχής. Ο χειριστής ενός μέσου αναψυχής , το οποίο ελκύεται από ταχύπλοο σκάφος, για παράδειγμα η «μπανάνα» ή τα «δαχτυλίδια» θα πρέπει να έχει δίπλωμα προπονητή θαλάσσιου σκι ή να είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το θαλάσσιο σκι.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.