Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Άντρες αναζητά «γυναικείο» χωριό στη Βραζιλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερες από 600 γυναίκες εγκαταστάθηκαν στο χωριό Noiva do Cordeiro, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, καθιστώντας το ιδιαιτέρως… ελκυστικό.

Ολόκληρος ο πληθυσμός του χωριού αποτελείται αποκλειστικά από νέες γυναίκες –οι περισσότερες είναι από 20 έως 35 ετών- που καλούν νέους άντρες να τις επισκεφτούν με την προϋπόθεση ότι θα… υπακούουν στους γυναικείους κανόνες.

Ανάμεσα στις κατοίκους υπάρχουν και κάποιες παντρεμένες με παιδιά, των οποίων οι άντρες όμως εργάζονται μακριά από το χωριό και επιτρέπεται να το επισκέπτονται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Οι γιοι όταν κλείνουν τα 18 φεύγουν από το χωριό και κανένας άντρας δεν επιτρέπεται να μένει μόνιμα στο χωριό.

Ο οικισμός χρονολογείται από το 1890, όταν μια νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της αφορίστηκαν από την Καθολική εκκλησία επειδή κατηγορήθηκε για μοιχεία.Σιγά-σιγά περισσότερες ανύπαντρες γυναίκες και μητέρες εντάχθηκαν στην κοινότητα. Οι γυναίκες κάνουν όλες τις εργασίες, από το νοικοκυριό μέχρι τις γεωργικές δουλειές, την οικοδομή και ό,τι άλλο απαιτείται.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Η 23χρονη Nelma Fernandes, όπως και άλλες νέες γυναίκες, δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν άντρες και να έχουν σχέσεις.

«Οι μόνοι άντρες που συναντάμε είναι συγγενείς μας ή παντρεμένοι. Έχω να φιλήσω άντρα πάρα πολύ καιρό…» ομολογεί.Όπως υποστηρίζει όμως δεν θα θυσίαζε τη ζωή της στο χωριό προκειμένου να παντρευτεί και να ζήσει με τους κανόνες όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζει να βρει κάποιον που θα δεχτεί τους κανόνες του δικού της χωριού.

Η Nelma Fernandes υποστηρίζει: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες γι αυτό και η πόλη μας είναι τόσο όμορφη, πιο οργανωμένη και πολύ πιο αρμονική. Όταν προκύπτουν προβλήματα ή διαφορές, τα επιλύουμε με συναίνεση και όχι με σύγκρουση. Μοιραζόμαστε τα πάντα, ακόμα και τη γη. Κανείς δεν ανταγωνίζεται με κανέναν εδώ. Είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Όσο για τη θρησκεία, έχουμε τον Θεό στην καρδιά μας, δεν χρειάζεται να παντρευτούμε ή να βαφτίσουμε σε εκκλησία.»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.