Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία για την Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή - Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών με αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτα - Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 26.08.2014


Αρ. Πρωτ.: 2950



Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα φλέγοντα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καλεί η Ε.Σ.Α.μεΑ. την αναπηρική κοινότητα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37).

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς τα προβλήματα των περασμένων ετών.

Να δοθεί άμεσα λύση στην εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση ψήφιση και εφαρμογή της διάταξης που θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία να διορίζονται ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, όπως είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο, καθώς και την επανεξέταση της κατάργησης του πίνακα Α, που έχει οδηγήσει σε τρομερή αγωνία τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Να καταργηθεί πάραυτα η ρατσιστική εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση με την οποία ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου μόνο από τους εκπαιδευτικούς που είναι άτομα με αναπηρία και προσλαμβάνονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την διενέργεια του διαγωνισμού ειδικής εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ άμεσα για να λυθεί το μείζον αυτό θέμα που ταλαιπωρεί το χώρο της ειδικής εκπαίδευσης επί πολλά χρόνια, καθώς και την άρση διαθεσιμότητας εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης με τον κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση «50» και επανασύσταση των καταργούμενων οργανικών τους θέσεων.

Το σχολικό κουδούνι πρέπει να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η εκπαίδευση και το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Άμεση στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και άμεση συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ και λειτουργία αυτών σε κάθε σχολική μονάδα της Γενικής Εκπαίδευσης που φοιτά η πλειονότητα των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όλοι και όλες την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Παιδείας στις 11 το πρωί. Κανένας μαθητής με αναπηρία εκτός σχολείου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.