Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ο ΠΟΥ αποστέλλει προστατευτικό εξοπλισμό για το ιατρικό προσωπικό του Κονγκό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του ιού Έμπολα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει προστατευτικό εξοπλισμό για το ιατρικό προσωπικό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο κρουσμάτων του ιού Έμπολα σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

«Το υπουργείο Υγείας κήρυξε το ξέσπασμα (μιας επιδημίας) και το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο», δήλωσε ο Ταρίκ Γιαζάρεβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ από τη Γενεύη.

Η επιδημία του ιού Έμπολα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.427 άνθρωποι, είχε επικεντρωθεί στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, ενώ αρκετά κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Νιγηρία.

Η ΛΔ Κονγκό κήρυξε χθες Κυριακή το ξέσπασμα μιας επιδημίας του ιού Έμπολα στη βόρεια επαρχία Εκουατέρ, αφού δύο από τους οκτώ ασθενείς που εξετάστηκαν για τον ιό βρέθηκαν θετικοί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι.

Οι αρχές της χώρας που μετέβησαν στην επαρχία αυτή εντόπισαν 24 περιπτώσεις αιμορραγικού πυρετού «αγνώστου προελεύσεως», περιλαμβανομένων 13 ανθρώπων που είχαν πεθάνει, σημείωσε ο Γιαζάρεβιτς.

Από αυτά τα κρούσματα τα δύο βρέθηκαν θετικά στον ιό Έμπολα, ενώ δείγματα που έχουν ληφθεί από τους άλλους ασθενείς ελέγχονται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην περιοχή έχουν επίσης εντοπιστεί κρούσματα αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, ελονοσίας και βακτηριακής δυσεντερίας, σύμφωνα με τον Γιαζάρεβιτς. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο βόρειο τμήμα της ΛΔ Κονγκό από το ξέσπασμα μιας αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Πέμπτη ο ΠΟΥ, απορρίπτοντας τις πληροφορίες ότι επρόκειτο για αιμορραγικό πυρετό που οφειλόταν στον ιό Έμπολα.

Ο ιός Έμπολα, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη ΛΔ Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) το 1976, είναι ενδημικός στην περιοχή. Αυτό είναι το έβδομο γνωστό ξέσπασμα της ασθένειας στη χώρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.