Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Θέρισμα στην πρώτη φυτεία βιομηχανικής κάνναβης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρίσκεται στην Κύπρο και καλλιεργείται για ιατρικούς λόγους.

Δεκάδες άτομα από όλη την Κύπρο, αναγνώστες της σελίδας «medical cannabis-ιατρική κάνναβη» στο facebook, από τη Λευκωσία, ανταποκρίθηκαν σήμερα στην πρόσκλησή της και τη βοήθησαν εθελοντικά να θερίσει την πρώτη φυτεία κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης στο νησί

Σύμφωνα με το sigmalive.com, από τη διαδικασία, αποκλείστηκαν οι πολιτικοί, σύμφωνα με την επιθυμία των καλλιεργητών. Η φυτεία, που καλλιεργήθηκε από τον περασμένο Μάιο, βρίσκεται σε οικογενειακή έκταση γης δίπλα στην κατεχόμενη Αυλώνα.

Όπως επεσήμανε η Μαρία Α., η υπεύθυνη τις παραπάνω σελίδας στο Facebook, «η κάνναβη που θερίστηκε, δεν καπνίζεται. Πρόκειται για ποικιλία futura 75 που ακόμη και στην όψη, διαφέρει από την ιατρική κάνναβη. Αυτή η φυτεία, δεν έχει καμιά σχέση με τη φαρμακευτική κάνναβη, όπου αναφέρεται η σελίδα μας. Ενδεχόμενη καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης στην Κύπρο από τους γεωργούς μας, εκτός όλων των άλλων, θα έχει πιστεύω πολλά οικονομικά οφέλη για την κυπριακή γεωργία και τον τόπο. Αυτή η φυτεία, είναι δώρο από τους ασθενείς που χρειάζονται το λάδι κάνναβης, σε όλους τους Κυπρίους που στηρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα μας».

Η νεαρή γυναίκα, θα πάρει σύντομα εκταρική επιδότηση για τη φυτεία της, από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), αφού η επιδότηση τέτοιας καλλιέργειας, αποτελεί υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δήλωσε στο Sigmalive ότι προχώρησε στην καλλιέργειά της, αφού γνώριζε ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κράτος και το κυπριακό κοινό, για την ανάγκη νομιμοποίησης της ιατρικής χρήσης της κάνναβης. «Αυτή είναι σημαντική μέρα για την Κύπρο», πρόσθεσε. «Με συγκινεί που αυτοί οι άνθρωποι, σε περίοδο διακοπών, σηκώθηκαν χαράματα, κυριακάτικα και ήρθαν εδώ από όλες τις πόλεις, την Πάφο, τη Λεμεσό, την ελεύθερη Αμμόχωστο, για να βοηθήσουν στο θερισμό και να στηρίξουν την προσπάθειά μας», ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.