Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η σχέση των αυτιών με την... υγεία της καρδιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακούστε την καρδιά σας!

Το γαργάλημα των αυτιών με μια μηχανή ανακούφισης από τον πόνο, μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

Αυτό αναφέρει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή ηλεκτρικής διέγερσης στον τράγο–το μικρό τριγωνικό πτερύγιο στο μπροστινό μέρος του αυτιού – βοηθά την καρδιά να προσαρμόσει τον παλλόμενο ρυθμό της.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση (Tens), μια μέθοδο αποκλεισμού των σημάτων πόνου στον εγκέφαλο, εφαρμόζοντας μικρά σοκ στο δέρμα.

Τα μηχανήματα αυτά, που λειτουργούν με μπαταρίες, χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου στη μέση ή για τους πόνους του τοκετού.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστημών Jim Deuchars, διεξήγαγε πειράματα σε 34 υγιείς εθελοντές διάρκειας 15 λεπτών το κάθε ένα.

«Νιώθεις ένα γαργαλητό στο αυτί, αλλά δεν πονάει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, όμως πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της θεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια» είπε στη Daily Mail, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν γίνει σε υγιείς ανθρώπους.

Με την τεχνική αυτή διεγείρεται το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ζωτικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.

Με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων διαμέσου του αυτιού στον εγκέφαλο, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να επηρεάσουν τα νευρικά μηνύματα που επηρεάζουν τον καρδιακό παλμό. Η παρασυμπαθητική διέγερση έχει χρησιμοποιηθεί προηγούμενες φορές για τη θεραπεία ενός αριθμού καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain Stimulation.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.