Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τα μυστικά για κάθε τύπο φυσικής γυμναστικής στις διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περπατείστε, κολυμπήστε και διασκεδάστε καίγοντας θερμίδες.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για όλους μας μια ευκαιρία για χαλάρωση, ξεκούραση, διασκέδαση και ένας τρόπος να γεμίζουμε με θετική ενέργεια για το χειμώνα που θα έρθει.

Εκτός όλων αυτών πολλοί δυστυχώς βρίσκουμε και μια ευκαιρία να πέσουμε στην κραιπάλη του φαγητού και βέβαια να διακόψουμε το γυμναστήριο. Όμως, αν πράξουμε σωστά, μπορούμε να κάνουμε τη γυμναστική μας και στις διακοπές, χωρίς να έχουμε το άγχος της ζυγαριάς όταν επιστρέψουμε από αυτές. Η θάλασσα αλλά και το βουνό μας δίνουν απεριόριστες δυνατότητες να γυμναστούμε, κάτι που δύσκολα μπορούμε να κάνουμε το χειμώνα, αρκεί να επιλέξουμε αυτές που ταιριάζουν τόσο στην προσωπικότητά μας όσο και στη φυσική μας κατάσταση και τη διάθεσή μας.

Το περπάτημα στην παραλία είναι από τα πιο δημοφιλή, αφού ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, από παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους και δεν απαιτεί καμία τεχνική. Γυμνάζει ιδιαίτερα τα πόδια και τις αρθρώσεις και αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο, θα κάψετε πολύ λίπος και θα αυξήσετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας. Αν πάλι προτιμήσετε μόνο το περπάτημα στο νερό, για καλύτερα αποτελέσματα περπατήστε σε σημείο που το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας έτσι ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση.

Το κολύμπι είναι κάτι που θα το κάνετε έτσι και αλλιώς όταν θα βρεθείτε σε μια παραλία. Για να γυμναστείτε όμως σωστά πρέπει να κολυμπήσετε μια ώρα το ελάχιστο και πάντα κατά μήκος της παραλίας και όχι προς τα βαθιά. Το κολύμπι τονώνει το στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους.

Αν προτιμάτε κάτι πιο διασκεδαστικό, τα παιχνίδια στην άμμο θα σας την προσφέρουν απλόχερα. Παίξτε ρακέτες, beach volley και ποδόσφαιρο στην άμμο. Παίζοντας για περίπου μια ώρα θα κάψετε θερμίδες αλλά και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Μη ξεχνάτε βέβαια να πίνετε πολλά υγρά, νερό ή ισοτονικά, για την αποφυγή της αφυδάτωσης.

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας επιλέξτε τα extreme sports, όπως το θαλάσσιο σκι, το Kite surfing, windsurfing, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία και τόσα άλλα. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε για το σώμα σας είναι πολλά καθώς θα γυμνάσετε όλους σας τους μύες και θα κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις συμβατικές μορφές άθλησης. Καλό βέβαια θα είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς και σε δασκάλους, μιας και σε όλα απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και σωστή στάση του σώματος.

Όπως προαναφέραμε φυσικά, διακοπές δε σημαίνει μόνο θάλασσα αλλά και βουνό. Πολλοί είναι οι τρόποι που μπορούμε να γυμναστούμε και ο πιο απλός είναι το περπάτημα σε συνδυασμό με τζόκινκ. Αν πάλι θελήσετε κάτι πιο έντονο, το ποδήλατο βουνού είναι μια πολύ καλή λύση. Γυμνάζετε τα πόδια, τα χέρια αλλά και αυξάνετε κατά πολύ την αντοχή σας. Επίσης σε πολλά χωριά της χώρας μας υπάρχουν σύλλογοι που οργανώνουν αναρρίχηση βουνού αλλά και δραστηριότητες στα ποτάμια, όπως canoe kayak, το rafting και άλλα. Ο εξοπλισμός για όλα τα παραπάνω ενοικιάζεται οπότε δεν χρειάζεται να τον έχετε από πριν εσείς.

Όπως μπορείτε και εσείς να συμπεράνετε από τα παραπάνω, όπου και να βρεθείτε φέτος κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να γυμναστείτε χωρίς να ασφυκτιείτε ή να καταπιέζεστε, νομίζοντας ότι είστε πάλι σε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου όπως και το χειμώνα. Αν επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει δε θα σας θυμίζει καθόλου αυτό αλλά αντιθέτως θα σας διασκεδάζει αφάνταστα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.