Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Υπολογίστε πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακολουθήστε τα σωστά βήματα για να ζήσετε πιο πολύ.

Οι συνταξιούχοι που ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν την επόμενη δεκαετία, συγκριτικά με τους νεότερους από αυτούς που όμως πίνουν και καπνίζουν.

Μέσα από ένα σύστημα υπολογισμού οι ειδικοί αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την πιθανότητα επιβίωσης μέσα στην επόμενη δεκαετία, βασιζόμενοι σε συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η άσκηση και η κατανάλωση φρούτων.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 16.000 ανθρώπους, οι άντρες ηλικίας 75 ετών που καπνίζουν, πίνουν συχνά αλκοόλ, δεν ασκούνται και δεν τρώνε πολλά φρούτα έχουν μόλις 35% πιθανότητες να επιζήσουν την επόμενη δεκαετία.

Οι συνομήλικοι τους που δεν καπνίζουν, γυμνάζονται, καταναλώνουν φρούτα και κάνουν μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχουν 67% πιθανότητες να ζήσουν τα επόμενα δέκα χρόνια –το ίδιο νούμερο ισχύει για όσους είναι 10 χρόνια νεότεροι και ακολουθούν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ηλικίας 75 ετών με υγιεινό τρόπο ζωής, το ποσοστό επιβίωσης για την επόμενη δεκαετία φτάνει το 74%, όπως υποστηρίζουν ελβετοί ερευνητές.

Τον «υπολογιστή-επιβίωσης» (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, επιτρέπει στους άντρες και τις γυναίκες ηλικίας 65-75 ετών να υπολογίσουν κατά προσέγγιση την πιθανότητα επιβίωσής τους την επόμενη δεκαετία.



Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους τέσσερις παράγοντες (με τη σειρά όπως αναφέρονται στη φωτογραφία): κατανάλωση αλκοόλ, επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, κάπνισμα και κατανάλωση φρούτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο τρόπος ζωής είχε μικρότερη επίδραση στα ποσοστά θανάτου σε όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-55, όμως είχαν σημαντικές επιπτώσεις σε όσους είναι άνω των 65 ετών.

Το κάπνισμα είναι αυτό που επιφέρει τη μεγαλύτερη επίδραση στο προσδόκιμο όρο ζωής, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 57%.

Κάθε ένας από τους υπόλοιπους τρεις παράγοντες –αλκοόλ, διατροφή και έλλειψη άσκησης- αυξάνει τον κίνδυνο κατά περίπου 15% ο καθένας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.