Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Σεμινάριο για την απορρόφηση πόρων από την «Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικό σεμινάριο πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες για να βοηθηθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ στην απορρόφηση πόρων από την «Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων», καθώς το πρόγραμμα μέχρι στιγμής δεν είναι αποδοτικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού Τύπου μέχρι στιγμής μόνο το επιχειρησιακό σχέδιο της Γαλλίας έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το προσχέδιο του προγράμματος της Ιταλίας είναι στο τελικό στάδιο του διαλόγου με την Επιτροπή, ενώ άλλα κράτη μέλη, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία είναι στο στάδιο της υλοποίησης των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα.

Οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ ξεκίνησαν το πρόγραμμα αξίας 6 δισεκ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2013, αναμένοντας τα κράτη μέλη να υποβάλουν εθνικά σχέδια που θα τους επιτρέψουν να αντλήσουν πόρους από το πρόγραμμα από το 2014.

Ο Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ δήλωσε επί του θέματος ότι "η χρηματοδότηση έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει, καθώς προορίζεται για να δώσει ευκαιρίες στους νέους για μια πρώτη δουλειά, πρακτική άσκηση ή μαθήματα κατάρτισης. Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κράτη μέλη να επιταχύνουν τον προγραμματισμό των ενεργειών για την υποστήριξη των νέων που χρηματοδοτούνται από την Πρωτοβουλία Νέων για την απασχόληση και να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.