Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η έλλειψη άσκησης ευθύνεται για την παχυσαρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας άσκησης την εβδομάδα.

Η έλλειψη άσκησης ευθύνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό για την επιδημία παχυσαρκίας που μαστίζει πολλές χώρες σε σχέση με τη διατροφή, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας του πληθυσμού σημείωσαν δραματική πτώση τα τελευταία 20 χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο μέσος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) παρότι η συνολική πρόσληψη θερμίδων παρέμεινε περίπου η ίδια.

Οι ειδικοί συνιστούν οι ενήλικες να ασχολούνται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα με ήπιας έντασης δραστηριότητες, όπως περπάτημα, ποδήλατο, κηπουρική.

Οι λιγότερες χειρωνακτικές εργασίες, τα περισσότερα αυτοκίνητα και η κατ’ οίκον ψυχαγωγία (π.χ. τηλεόραση) σημαίνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων γυμνάζεται πολύ λιγότερο πια απ’ ό,τι έκαναν οι γονείς, ή οι παππούδες τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, εξέτασε την κλιμάκωση της παχυσαρκίας σε σχέση τόσο με την άσκηση όσο και με την πρόσληψη θερμίδων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Uri Ladabaum από το πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια, παρότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας ευθύνεται συνήθως η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, οι ερευνητές δε βρήκαν καμία σύνδεση ανάμεσα στους δύο αυτούς παράγοντες.

Αντίθετα, διαπίστωσαν μια συσχέτιση ανάμεσα στις διαχρονικές τάσεις για έλλειψη σωματικής άσκησης και με τον υψηλό ΔΜΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.